Erzurum kongresi bizi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurum kongresi bizi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:24

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına başlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Samsun ziyaretinin 2’nci gününde Canik ve Tekkeköy ilçelerine giderek açılışlar yaptı. Canik’teki konuşmasını “Sizlerle muhabbete doyum olmaz. Fakat Tekkeköy’de bekliyorlar, aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi’ne de yetişeceğiz” diyerek bitiren Erdoğan Canik, Tekkeköy ve Erzurum’da özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇOK HAYIRLAR GÖRESİN DADAŞ

‘Var olasın dadaş. Çok hayırlar göresin dadaş. Allah sizlerden hepinizden razı olsun. 3.5 ay önce 21 Mart’ta Erzurum’daydık. Muhteşem bir miting, muazzam bir buluşma gerçekleştirdik. Erzurum o gün iradesine sahip çıkacağını gösterdi. 21 Mart’ta yaptığımız mitingte ne dedim: ‘Dadaş sen burada olduğun müddetçe bu ülkeye hiçbir şey olmaz. Dadaş sen böyle yiğit böyle mert yürekli durduğun müddetçe namahrem eli bu ülkeye uzanamaz.’ İşte 21 Mart’ta bu meydanda Erzurum ‘Allahuekber’ dedi. Sonra da son sözünü sandıkta söyledi. Yüzde 59 oy oranıyla, rekor seviyede bir oy oranıyla Erzurum iradesine hükümetine ülkesine milletine sahip çıktı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL SAMSUN’DAN BAŞLADI

Gazi Mustafa Kemal Samsun’dan başladı. Samsun’dan Canik’e geçtim, selamları var. Tekkeköy’e geçtim. Oradan size çok çok selamlar var. Sevgili dadaşlar, işte şimdi de o kongrenin, o mücadelenin en önemli ayağı Erzurum’dayız. İstiklal mücadelemizin, istikbal mücadelemizin en önemli ayağı Erzurum’dayız. Sizin tarihi misyonunuz ne emrediyorsa, sizler 10 Ağustos’ta onu yapacaksınız. Bunlar bu defa bambaşka ders almalıdır. Pensilvanya’ya da en güzel cevabı siz vereceksiniz.

Haberin Devamı

10 Ağustos’ta sandıkları patlatırcasına bize sahip çıkacağınıza inanıyorum. Çünkü bu alışılmış bir sınav değil. İlk defa Türkiye’de vekiller vasıtasıyla değil asıllar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçiliyor. Bundan önce ya vekiller vasıtasıyla bu yapılıyordu veyahut da dayatmalarla yapılıyordu. Ama şimdi dayatma filan yok şimdi ne var, millet var. Millete rağmen iktidar olunamaz, bunu bilmeleri lazım.

BİRİSİ KÜRTÇÜLÜK DİĞERİ TÜRKÇÜLÜK

Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Şu 12 senede bütün seçimleri kazandık mı? Kazandık. Niye? Biz sadece lokal bir etnik unsurun partisi olmadık. 77 milyonun partisi olduğumuzdan dolayı 81 vilayetin 81’inde biz varız. Birisi de ‘Kumsalların partisiyiz’ diyor. O da kumsallarda kaldı. Niye? Çünkü benim halkım bunlara prim vermiyor. Diyor ki, bana hizmetkâr olacak iktidara ihtiyacım var.

Haberin Devamı

‘Başbakanım ne olur bizi bırakma’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Nereden çıktı bu? Şu anda bize dediler ki ‘Cumhurbaşkanlığına Başbakanım sizi aday göstermek istiyoruz’. Aday olduk ve şimdi bu yoldayız ve inşallah 10 Ağustos’ta milletim bu görevi bizlere verirse bizim cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır. Çünkü bizler Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım dinlenelim, uluslararası diplomatik görüşmeleri yapalım, böyle makam olarak görmüyoruz. Biz Tekkeköy’ün yollarını da, İstanbul’un Boğaz Köprüsü’nü de, denizin altından giden tünelleri de, 3’üncü havalimanını da takip edeceğiz.

BAYRAK İNDİRENLERE SANDIKTA DERS VERİN

Haberin Devamı

Bütün bu yolda zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının bayrağımıza karşı saygısızlıklarını görüyoruz, takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Bundan sonra yapılanlar bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa’da olanı gördünüz. Eğer böyle bir yola tevessül ediyorlarsa faturasını ödemeye de razı olacaklar. Bunlara 10 Ağustos’ta sandıkta, bir de sandıkta demokratik bir ders verelim diyorum.

İHSANOĞLU'NA: MONŞER

(Yozgat’ta ‘Duble yol Köşk’ün işi değil. Cumhurbaşkanı devletin ahengini sağlamalı’ diyen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kastederek) Bir cumhurbaşkanı adayına soruyorlar, ‘Siz yollarla ilgilenecek misiniz?’ O aday da diyor ki, ‘Ben cumhurbaşkanıyım benim yollarla ne işim var?’ Allah Allah. Cumhurbaşkanının yolla, metroyla, tünellerle işi olmaz mı? Bunlar monşer. Monşerlerin bu tür şeylerle işi olmaz. Biz hizmetkârız. Bizim yollarla işimiz olacak.
(İhsanoğlu’nun ‘Filistin konusunda tarafsız kalmalıyız’ sözüne) Çıkmış söylediği lafa bak, ‘Filistin davasında tarafsız kalmalıyız’ diyor. Şu hale bak. Bu ne büyük gaflettir. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle biliniz. Hak vardır, batıl vardır. Ya hakkın yanında olacaksın, ya batılın. Efendim biz tarafsız oluruz diyemezsin.

Haberin Devamı

Dadaşlar karşıladı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte Samsun’daki mitinglerinin ardından özel uçakla Erzurum’a geçti. Eski havaalanı yolu Terminal kavşağında atlı ciritçiler tarafından karşılanan Erdoğan, daha sonra İstasyon Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi.

Ön sıra koşusu

Erzurum kongresi bizi bekliyor

BAŞBAKAN Erdoğan Samsun Canik’te kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mitingin gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı’nda sahneye yakın olmak için ön sıralara koşan 7’den 70’e pek çok kadın ellerinde sandalyeleri, kucaklarında çocukları ile birbirleriyle yarıştı.

Silah alarmı

BAŞBAKAN’ın Canik’te alana gelip otobüsten indiği anda milletvekillerinin arasına giren bir kişinin belindeki silah ortalığı karıştırdı. Başbakan’a metrelerce yaklaşan kişinin polis veya görevli olmadığının anlaşılması üzerine belindeki silahı alan korumalar, sorgulanmak üzere apar topar alandan uzaklaştırdı. CİHAN


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!