Erken seçim isteyenler ambardaki aç tavuk

Güncelleme Tarihi:

Erken seçim isteyenler ambardaki aç tavuk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2007 yılının Kasım ayında seçimleri yapacaklarını belirterek, "Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış, erken seçim diyorlar. Niye erken seçim? Bu millet, bu iktidara 5 yıllığına görev vermiş, ’bu işi yapacaksın’ demiş" dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Muğla İl Divan Toplantısı’na katılan Erdoğan, Ak Parti’nin 3 kırmızı çizgisi bulunduğunu belirtti. Erdoğan, bunlardan ilkinin "etnik milliyetçilik" olduğunu belirterek, etnik milliyetçiliğe izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Her zaman söylüyoruz, bizi birbirimize bağlayan üst bağ nedir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bitti. Olay bu" diye konuştu.

Devlet Bakanı Ali Babacan ve ailesiyle birlikte yılbaşı tatilini Muğla’nın Akyaka Beldesi’nde geçiren Erdoğan, yılbaşı gecesi Gökçe Köyü’ne sürpriz ziyarette bulundu. Erdoğan, kendi deyimiyle ’çat kapı’ yapıp girdiği evlerde vatandaşlarla söyleşti. Erdoğan, çocuklara ve ev sahiplerine hediye dağıttı, yeni yıllarını kutladı. Muhtar Hasan Kasap’ın yakınmalarını ve köylülerin özel çevre koruma bölgesi ve SİT kapsamında bulunan köyde ev yapabilmek konusunda ’kolaylık’ isteğine, Başbakan çözüm sözü verdi. Kasap, seçimlerde 640 seçmenin oy kullandığını yüzde 97 oranında AKP’ye oy çıktığını belirterek "En büyük sorunumuz, köyümüzün topraklarının yüzde 70’inin özel çevre koruma bölgesi ve SİT alanı sınırları içerisinde olması. Köylülerimiz, ev yapımı için izin istedi" dedi. Erdoğan dün akşam Ankara’ya döndü.

/images/100/0x0/55ea6c79f018fbb8f87ef863

Haberin Devamı

Başbakan’ı bir kere de biz görelim

Köy gezilerine katılan Devlet Bakanı Ali Babacan, Başbakan Erdoğan’a yaklaşmasına izin vermeyen bir sivil polis memuruna  "Başbakan’ı bir kere de biz görsek olmaz mı?" diyerek takıldı.

2006’ya böyle girdi

Çobantur Tesisleri’nden saat 21.30’da ayrılan Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 kilometre uzaklıktaki Gökçe Köyü’ne gitti. Erdoğan’a, köydeki Uğrak Kafeterya’da bir sürahi taze sıkılmış portakal suyu ikram edildi. Erdoğan, bir bardak içtiği portakal suyuyla yeni yıla girdi.

’Çat kapı’ Başbakan

Erdoğan’ın ziyaret ettiği Gökçe Köyü, AKP’nin kalesi olarak biliniyor. Erdoğan köyde bulunduğu 2 saat içinde bazı evlere ’çat kapı’ ziyarette bulundu. Erdoğan’ın girdiği 319 numaralı ev ise Köy İhtiyar Heyeti üyesi İsa Yurttaş’a aitti. Başbakan, Yurttaş ailesinin yeni yıllarını kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!