Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 18:41
İSTANBUL Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber, yapılan bir araştırmaya göre kadınların günde ortalama 20 bin, erkeklerin ise 7 bin kelime konuştuğunu belirterek, "Erkek dil olarak yetişemediği, sözel olarak başaramadığı için fiziksel olarak başetmeye çalışıyor" dedi.
Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün, ’Aile Eğitimi Programı’ kapsamında gerçekleştireceği, ’Eğiticilerin Eğitimi’ panelinin açılışı Dedeman Oteli’nde yapıldı. İl Jandarma Komutanı Albay Ergün Özgür ve Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız’ın da katıldığı törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Proje Koordinatörü Emine Ermiş, haftasonu başlayacak ve 1 hafta sürecek eğitim programında, büyük bölümü öğretmen ve akademisyenlerden oluşan kamu kurumlarında çalışan 40 kadının yer alacağını söyledi. Ermiş, sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasını amaçlayan Aile Eğitimi Programının ülke genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Açılışta, İstanbul Pedagoji Derneği Başkanı Mehmet Teber de ’Aile İçi İletişim’ konulu konferans verdi. Teber, kadın ve erkek arasında doğuştan gelen farklar olduğunu söyledi. Kadınların iletişim konusunda üstün yetenekleri olduğunu vurgulayan Teber, şöyle konuştu:
"Hiçbir evlilik çatışmasında erkeğin üstün geldiği görülemez. Kadının dil hakimiyeti o kadar iyidir ki, o kadar hızlı konuşur ki, erkeğin tek çaresi susmak oluyor. Kadınlar daha hassas, daha incedir. Ama onlarla iletişime girdiğimizde biz erkekler kaybediyoruz. Erkeklerin kadınlara karşı şiddeti, tıkanma yerlerinden birisi. Çünkü erkek dil olarak yetişemediği için, sözel olarak başaramadığı için fiziksel olarak başetmeye çalışıyor."
Yapılan bir araştırmada kadınların günde ortalama 20 bin, erkeklerin ise 7 bin kelime konuştuğunun belirlendiğini ifade eden Teber, "Yani kadınlar erkeklerden daha fazla konuşuyor. Bir kadın telefonda 1 saat konuşabilir, ancak erkeğin telefonda görüşmesi 3 dakikayı geçmez" dedi.