Erkek kardeşi çatışmada ölmüş, kız kardeşi YPG’de

Güncelleme Tarihi:

Erkek kardeşi çatışmada ölmüş, kız kardeşi YPG’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 22:22

Ankara'da askeri servis araçlarına bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer için Van’da kurulan taziye evini ziyaretiyle gündeme gelen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, en genç milletvekili sıfatıyla TBMM’ye girdi.

Haberin Devamı

27 yaşındaki Öztürk, Van’ın Erciş ilçesi Zilan köyünde doğdu. Eğitimine Erciş Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda başladı, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nü de bitirdi. Kısa bir süre Van’da özel bir hastanede çalıştıktan sonra İstanbul’da uluslararası bir araştırma firmasının Türkiye koordinatörlüğünü yaptı. Ankara’da 6 aylık pedagojik formasyon eğitimi alarak, Van’da bir süre sözleşmeli öğretmen olarak derslere girdi. HDP’nin Kadın Meclisi çalışmalarında da bulunan Öztürk, 7 Haziran seçiminde Van’dan 5. sıradan, 1 Kasım’da 4. sıradan aday gösterilip TBMM’ye girdi.

PKK’LININ CENAZESİNE DE KATILMIŞTI

Parti çevrelerinden edinilen bilgiye göre, Öztürk’ün PKK’lı erkek kardeşi Musa Kasım Hezer, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldü, kız kardeşi Hatice Hezer ise halen YPG saflarında Suriye’de savaşıyor. Öztürk, daha önce de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK’lı terörist Sıdıka Yıldız’ın cenaze törenine katılmış ve bu nedenle hakkında savcılıkça soruşturma başlatılmıştı. 

BAKMADAN GEÇME!