Erkek guzeli

Güncelleme Tarihi:

Erkek guzeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Parlak cildi, bakimli elleri ve boyali saclariyla

Zaman eskisi gibi degil, onlar da saclarini boyatiyor, hatta renklendiriyor; manikur pedikurun yani sira kozmetik bakim urunlerinin tutkunlari oluyorlar... Sanki vakit Sezen Aksu'nun sarkisinda soylendigi gibi ‘‘pamuklara sarip sarmalanmis’’ adamlarin donemi..

Sevgili ‘‘erkekler’’, sadece tiras olarak cildinize yeterince bakim yaptiginizi dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. Siz de yaslaniyor, sizin de cildiniz parliyor, sizin de sivilceleriniz ve siyah noktalariniz oluyor. Kisacasi sizin de bakima ihtiyaciniz var.

Ustelik erkeklerin tembel yaratiklar olduklarini bilen kozmetikciler daha cok ‘‘ikisi bir arada’’ urunler uretmisler onlar icin. Yani tiras olurken nemleniyor, sac bakimi yaparken vucut temizliyorsunuz... Otesi? Boyanan saclar, tiras sonrasi bakimi ve kozmetikcilerin bunlar icin yarattiklari iddiali seriler.

Renkli saclar

Sacini boyatmak isteyor, ama kuafore de gitmekten feci sekilde utaniyorsaniz L'Oreal imdadiniza yetisti sayilir. Gectigimiz ay piyasaya cikardigi Feria Color serisinin uc rengi ozellikle erkekler icin dusunulmus. Bundan evinizin banyosunda siz de rahatlikla kirlarinizi kapatabilir, degisik renklere burunebilir, sonuctan nefret ederseniz yine kimselere gorunmeden eski halinize donebilirsiniz.

Ama yine de kuafore gidip de boyatmaniz hala mumkun. Bircok erkek kuaforu son zamanlarda beyazlarini kapatmak yerine araya minik rofleler atilmis sari saclar dusleyen adamlarla karsi karsiya kaldiklarini soyluyorlar. Bu yuzden de uzmanlik alanlarina parlak saridan, koyu kahve tonlarina kadar rofleyi de katmis durumdalar...

Tirasla gelen genclik

Tabii ki bir de start bakim soz konusu. Yuzyilin basindan beri bildigimiz ama evrim gecirerek bugunku halini kazanan ‘‘tiras konusuna’’ girecegiz simdi: Tiras urunlerinde son zamanlarda gercek bir devrim yasaniyor. Eskiden sadece kolay tiras olsun diye sunulan urunler artik birer bakim kuplerine donusmus durumda.

Aramis'in ‘‘A arti Firming After Shave Treatment’’i erkekler icin tirastan sonra yapilan bir bakim urunu. Cildi nemlendirdigi gibi yaslanmaya karsi da etkili bir urun. Icindeki onarici meyve asitleri ile hem onariyor hem de yaslanmayi geciktiriyor.

Yine Estee Lauder'in Pleasures After Shave Balm ise tirastan sonra gozenekleri sikilastiran, ayni zamanda nemlendiren bir urun.

Kozmetik serisi

Bugunun bakimli adami oyle tek bir losyonla idare edemiyor. Ona seri gerekiyor... Erkek bakim urunlerinde en iddiali bir sekilde piyasaya giren Biotherm ise erkek ve kadin cildindeki farkliliklari belirleyip erkek cildine daha yararli urunler gelistirmis durumda. Ote yandan erkeklerin erkeksi gorunume ne kadar duskun oldugunu da bildiklerinden koku ve ambalajda da erkeksiligi on plana almislar. ‘‘T-Pur’’ ve ‘‘Peau-Sensible’’ olmak uzere iki serileri var. T-Pur serisi tiras sirasinda ve sonrasinda kullanilan urunlerden olusuyor. Tiras kopugu bakteri olusumunu engellerken tiras sonrasi bakim urunu olan T-Pur Fluide Hydrant Anti-Brillance da parlamayi engelliyor ve cildi nemlendiriyor.

Peau-Sensible serisi ise hassas ve nazik cildi olan duyarli erkegin bakim seti... Plankton termal ozlu tiras kopugu yanma, tahris ve kesik problemleri icin onerilirken, Actif Apaisant Reparateur tiras sonrasinda cildi onarmak, yumusatmak ve kuvvetlenmek icin kullaniliyor. Ayrica E vitamini ile kuvvetlendirilmis Active Hydrant ile tirasi beklemeden de cildinizi gun boyu nemlendirebilirsiniz.

Kellik degil sac sorunu!

Vichy ise sac sorunu olan erkekler icin enteresan bir urun cikardi. Sac dokulmesinin ‘‘fibroz’’ denen sac koku bozulmasi oldugunu kesfeden Vichy arastirmacilari bunu onleyici bir ilac gelistirdiler. Fibroz nedir derseniz kisaca soyle aciklayalim: Deriye esnekligi veren kollajenin sertlesip sac kokunu kiskaca alarak gelisimini tamamlamamis saci atmasi. Gittikce yogunlasan kollajen yavas yavas sac kokunun yerini aliyor ve onu deriden disariya atiyor. Kan damarlari tarafindan uyarilamayan sac koku de beslenemez hale geliyor. Aminexil molekulune sahip Dercos Technique iste bu sorununuza 6 hafta icinde cozum getirecegini iddia ediyor. Soylenen su ki yuzde 1,5 Aminexil solusyonu cozeltisi, kolajen esnekligini koruyarak ve zamansiz sac dokulmesine karsi sacin deriye saglam yerlesmesini saglayarak Fibroz'a karsi koyar. Alti haftalik tedavi sonucunda buyume evresindeki sac teli sayisinda yuzde sekizlik bir artis olur, bir yillik bakim sonucunda ise sac teli sayisi 2000 - 3000 arasi adede ulasir. Soylemesi bizden, denemesi sizden. Pratiklikten hoslanan erkekler icinse Aramis'in urettigi bir sampuan var. Hem sac hem vucut icin. Tuscany Per Uomo Mineral Hair and Body Shampoo, Tuscany kokusu ile cildinizi nemlendirip icindeki Aloa Vera ile ferahlik kazandiriyor.

Bronz adam

Gunes zararli ama bronzlugun da ayri bir tadi var. Son zamanlarda erkekler de kendiliginden bronzlastiran urunlere yoneldiler. Estee Lauder'in Go Bronze'u bu konuda size yardimci olabilir. Bir saat icinde etkisini gosteren gunessiz bir bronzlastirici. Ustelik icindeki anti-oksidanlari ile cildi hem cevrenin hasarlarina karsi hem de gunese karsi koruyor. Kremle yetinmeyenler icin ikinci urun ise yine Estee Lauder'den Instant Sun-Bronzing Powder. Tamamiyle mat bir goruntu yaratan bu pudra ile bronz bir tene kavusabilirsiniz.

Kozmetik firmalari sadece erkeklere ozel seriler uretiyor. Ozellikle Biotherm’in oldukca genis bir serisi bulunuyor. Tiras ve tiras sonrasi bakim kremleri ve nemlendirici gibi. Ayrica Estee Lauder ve Aramis’in de erkeklere ozel bakim setleri mevcut. Vichy’nin piyasaya cikardigi Dercos ise kellik korkusu yasayan ve sayesinde gur saclariyla hayatin keyfini cikartmaya devam eden erkeklere ozel satilan baska bir urun...

Erkeksi bilgiler

Erkeklerin yuzde 70'tras olurken tras kopugu veya tras jeli kullaniyor.

Erkeklerin yuzde 62'si tras sonrasi bir urun kullaniyor. Urun kullanan erkeklerin yarisi alkollu losyon ve tonik tercih ediyor.

Tras ve tras sonrasi urunler disindaki erkek bakim urunleri icinde en cok tercih edilenler nemlendiriciler...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!