Ergenekon hâkim ve savcıları halen müfettişlerce inceleniyor

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon hâkim ve savcıları halen müfettişlerce inceleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2009 00:45

Adalet Bakanlığı, Ergenekon savcılarına yönelik şikayetlerle ilgili soruşturma izni vermediği için bu işleminin kaldırılması amacıyla idare mahkemesinde açılan davanın düşürülmesini istedi.

Bakanlık, istemine gerekçe olarak, İstanbul Cumhuriyet Savcıları ve ilgili hakimler hakkındaki şikayetlerin Adalet müfettişleri tarafından incelenmesi ve delil elde edildiğinde soruşturmaya geçilmesine “Olur” vermelerini gösterdi.

Müsteşar imzalı

Ergenekon davasında 11 ay tutuklu kaldıktan tahliye edilen gazeteci Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül, Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuruda Ergenekon Savcıları hakkında soruşturma izni verilmesini istemişti.

Ancak Bakanlık, Ergenekon Savcıları için soruşturma izni vermedi. Ergül, bunun üzerine Bakanlık hakkında Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava devam ederken, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nden Müsteşar Yardımcısı Hakim Mustafa Kökçam imzalı bir dilekçe dava dosyasına girdi.

Dava konusuz kaldı

Dilekçede, 25 Ağustos 2009’da “Bakanlık Olur’u” ile ihbar ve şikâyet dilekçelerinde belirtilen konuların Adalet müfettişi tarafından incelenmesi ve delil elde edildiğinde soruşturmaya geçilmesine karar verildiği belirtildi.

Dilekçede “Bakılan davanın konusuz kaldığı kanaatindeyiz. Açıklanan nedenlerle, İstanbul Savcısı Zekeriya Öz hakkında şikayet dilekçesinin zımnen reddi işlemi yönünden davanın konusu kalmadığından karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesini, bu talep kabul edilmediği takdirde yargılamanın duruşmalı yapılmasını arz ve talep ederim” denildi.

İşte incelenen 12 hâkim ve savcı

DİLEKÇEYE göre hakkında müfettiş incelemesi olan hakim ve savcılar şunlar: İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak, Mehmet Ali Pekgüzel, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Zekeriya Öz, Nihat Taşkın, Kasım İlimoğlu, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengül, Üye Hâkimler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu ile İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Rüstem Eryılmaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!