Ereğli'de ihbar kömür dağıtımını durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Ereğlide ihbar kömür dağıtımını durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 19:06

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türkiye Taş Kömürü Kurumundan (TTK) alınan kömürlerin, konulduğu torbaların üzerinde “satılamaz” ibaresi bulunmadığı gerekçesiyle dağıtımı durduruldu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı zamanda kendisinin de SYDV üyesi olduğunu söyledi.
Yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılmak üzere TTK'dan alınan 2 bin 245 ton kömür alımında kendisinin de imzasının bulunduğunu anlatan Posbıyık, şöyle konuştu:

“Ülkenin birçok yerinde, üzerinde 'satılamaz' ibaresi olduğu halde kömürlerin satıldığı duyumları alıyoruz, bu da bizi huzursuz ediyor. Bugün TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünden Ereğli'deki depoya gelen toplam 545 ton kömürlerin yer aldığı torbaların üzerinde 'satılamaz' ibaresinin olmadığının tespitini yaptırarak durumu kaymakamımıza bildirdim.”

Kaymakam İbrahim Çay, gelen ihbar üzerine konuyu incelemeye aldığını belirterek, şöyle dedi:

“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TTK arasında yapılan anlaşma gereği, kömür torbalarının üzerinde 'TC Başbakanlık SYD Genel Müdürlüğü' ve 'para ile satılamaz' ibarelerinin bulunması gerekiyordu. Ancak geçmiş yıllarda da bu ibareler olmamasına rağmen dağıtım yapıldığı için ilçe SYDV Müdürlüğü, depoya gelen 545 ton kömürü teslim almış. Kömür dağıtımını durdurarak TTK Genel Müdürlüğü ve Armutçuk Müessese Müdürlüğü ile görüştüm. Kurum da kömürleri depodan alarak, istenen vasıftaki torbalara doldurup, yeniden gönderecek.”

TTK Armutçuk Müessese Müdürü Arslan Yazıcı da kömürlerin kendilerine iade edileceğini ifade ederek, “İstenilen vasıflara uygun torbalar müdürlüğümüze geldi. Torbaların dolumunun ardından Ereğli'deki ilgili depoya teslimat yapılacak” dedi.

Depolama ihalesini alan firma sahibi Orhan Kömürcü, geçen yıl da kaymakamlığın belirlediği liste ve belgelerle dağıtım yaptıklarını, kömürleri satmalarının söz konusu olamayacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!