Erdoğan'ın toplantısına kimler katıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın toplantısına kimler katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 15:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Dolmabahçe buluşmalarının beşincisini düzenlediklerini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile durumu değerlendirdiklerini ve Dolmabahçe buluşmalarını kurumsal hale getireceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Çelik, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıya süper lig takımlarının kulüp başkanlarını davet ettiklerini, bu sezon sonunda düşen ve süper lige çıkan takımları da buna dahil ettiklerini söyledi. Türkiye'de ne kadar olimpik federasyon varsa onların federasyon başkanlarının da burada olacağını belirten Çelik, ayrıca spor camiasını temsil eden başlıca sivil toplum örgütlerinin başkanları ile az sayıda teknik direktörün de buraya davetli olduğunu kaydetti.

Hüseyin Çelik, “Davet ettiğimiz teknik direktörlerden sadece Mustafa Denizli rahatsızlığı sebebiyle gelemiyor. Biraz önce hastaneden aradı, özürlerini beyan etti. Bunun dışında sporun duayeni olarak kabul ettiğimiz bazı isimler davetlidir. Üç büyük takımımızın eski kulüp başkanlarını da davet ettik. Ali Şen, Faruk Süren burada olacak, ancak Süleyman Seba rahatsızlığı sebebiyle katılamayacağını söyledi. Hakan Şükür, Fatih Terim, Rıdvan Dilmen gibi değerli spor adamlarımız var. Geçmişte yıldız futbolcu olan, ama bugün yorumculuk yapan ya da şu ya da bu şekilde spora katkı yapan kamuoyunun tanıdığı kişiler var. Yaklaşık 75 katılımcı bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Bu arada vermesi gereken önemli bir bilgi bulunduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Başbakan ile meseleyi değerlendirdik ve biz bu Dolmabahçe buluşmalarını kurumsal hale getiriyoruz” dedi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bundan sonra Temmuz-Ağustos hariç yılın 10 ayında Türkiye'nin gündemi ve ihtiyaçlarına göre burada Dolmabahçe buluşmaları adı altında Sayın Başbakanımız farklı sektörlerin, camiaların temsilcileriyle bir araya gelecek. Burada konuyu, muhatapları ve paydaşları, Türkiye'nin gündemi ve gündemde olan sorunlar belirleyecek. Dolmabahçe buluşmalarının altıncısını kadın sivil toplum kuruluşları ile yapacağız ve büyük ihtimalle Haziran ayının sonunda gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızın kurmuş olduğu sivil toplum örgütleri veya faaliyet alanı hanımlarla ilgili olan sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini davet edeceğiz ve böylelikle yaz sezonuna girerken bu toplantıları hanımlarla kapatmış olacağız. Eylül ayında buluşmalar devam edecek. Hangi sektörle toplanıyorsa ilgili bakanlar, danışmanları ve bürokratlarıyla o sektörün temsilcileri ile bir araya geliyor, gelmeye devam edecek. Bu toplantılarda iki türlü gündem oluyor. Davet edilen camianın kendi problemleri bir de Türkiye'nin gündemi onlarla paylaşılıyor. Bu katılımcı demokratik anlayışımızın gereği olarak bundan sonra da devam edecektir. Bugüne kadar yapılan toplantılar çok faydalı olmuştur. Bugün spor camiasını ağırlayacağım bu toplantının da başarılı ve verimli geçeceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik, bugünkü toplantıya spordan sorumlu Devlet Bakanı Nafiz Özak'ın da katılacağını, toplantıda hem demokratik açılım konusunun hem de spor camiasının sorunlarının konuşulacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!