Erdoğan'ın tazminat davasına ret

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın tazminat davasına ret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 16:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Şifai Muhtıra” başlıklı haberde, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla, Akşam Gazetesi ve yazarı Şakir Süter aleyhinde açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Akşam Gazetesi ve yazarı Süter'in avukatı Neslihan Öztürk katıldı.

Avukat Şahin, önceki iddialarını tekrarlayarak davanın kabul edilmesini istedi. Öztürk ise davanın reddedilmesini talep etti. Yargıç Beyhan Azman, davanın reddedildiğini açıkladı.

DAVA KONUSU

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, Akşam Gazetesi'nde, 22 Nisan 2006 tarihinde, Şakir Süter imzasıyla, “Şifahi Muhtıra” başlıklı bir haber yayınladığı kaydedilmişti.

Dilekçede, söz konusu haberde, “Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tamamen gerçek dışı, insaf ve izan sınırlarını aşan haksız ve hukuka aykırı saldırılara yer verildiği” iddia edilmişti.
Bu nedenle, Akşam Gazetesi ve yazarı Şakir Süter'den, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!