Erdoğan'ın CHP ziyareti 18 yıl önceki ziyareti akıllara getirdi: Güldüren 'oval ofis' diyaloğu, hediye edilen ibrik

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın CHP ziyareti 18 yıl önceki ziyareti akıllara getirdi: Güldüren oval ofis diyaloğu, hediye edilen ibrik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2024 13:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i CHP genel merkez binasında ziyaret ediyor. Erdoğan'ın ziyareti 18 yıl önceki Deniz Baykal ziyaretini akıllara getirdi.

Haberin Devamı

CHP lideri Özgür Özel, 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

 

18 YIL SONRA CHP MERKEZİNE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyaret için 18 yıl aradan sonra bugün CHP Genel Merkezi’ne geliyor. Merakla beklenen ziyarette gözler, görüşmenin içeriği kadar “normalleşme” tartışmalarıyla siyasette atmosferi ısıtan randevunun ayrıntılarına da çevrildi.

Erdoğanın CHP ziyareti 18 yıl önceki ziyareti akıllara getirdi: Güldüren oval ofis diyaloğu, hediye edilen ibrik

BAYKAL’I ZİYARET ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü Semtinde AK Parti Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti. Erdoğan ile Baykal arasında binanın mimarisine yönelik sohbet öne çıkmıştı. İki liderin, 12. katındaki bir odanın dışarı doğru oval çıkıntısıyla dikkat çeken “oval ofis” sohbeti, kendilerine eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü.

Merhum CHP Genel Başkanı Baykal, oval ofis muhabbetinde Erdoğan’a "Çok uzun süre özellikle basına aynı katta bulunan oval ofisin benim makam odam olmadığını anlatmaya çalıştık. Orası Merkez Yönetim Kurulumuzun toplantı salonu" diye cevap vermişti. Bu karşılıklı "oval ofis" sohbeti her iki lider ve onlara eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü. İki liderin bir süredir karşılıklı suçlamalarla gerginleşen ilişkileri, ziyaretle yumuşamıştı.

Erdoğanın CHP ziyareti 18 yıl önceki ziyareti akıllara getirdi: Güldüren oval ofis diyaloğu, hediye edilen ibrik

ERDOĞAN'DAN İBRİK HEDİYESİ

Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ziyarette Baykal’a telkári bir ibrik hediye etmişti. Erdoğan’ın hediyesini Baykal ve Erdoğan havuç suyu içerken, Erdoğan ayrıca greyfurt suyu da içmişti. Erdoğan içeceklerle birlikte ikram olarak verilen Acıbadem kurabiyesiyle ilgili olarak Baykal’ın verdiği bilgiyi ilgiyle izlemişti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, BİNAYI BEĞENDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan, ziyaretinde yaklaşık 20 trilyona mal olan CHP yine genel merkez binasını çok beğendiğini vurgulamıştı. Erdoğan, "Maliyeti oldukça iyi olduğu kadar, ferah ve aydınlık bir bina olmuş. Üstelik tavan yüksekliği de çok iyi. Bu tür binaların bir çoğunda daha basık tavan yapılıyor" demişti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!