Erdoğan'dan FETÖ mesajları: Bildiğimi anlatamam

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan FETÖ mesajları: Bildiğimi anlatamam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 22:36

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı öğretmenlere FETÖ mesajı verdi. FETÖ mensuplarının kendilerini çok iyi sakladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “‘Ağlarım ağlatamam, hissederim söyleyemem, dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım’ diyor şair. Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım” dedikten sonra bunları kaleme alabileceğini kaydetti. Erdoğan, öğretmenlere özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SÖMÜRGE AJANLARI DEĞİL

“BİZ terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullanacağı sarf malzemeleri değil ülkemizin istikbalini kurtaracak Asım’ın nesli gibi gençler yetiştirmek istiyoruz. Bizler Batı’ya öykünen, kendi milletinden tiksinen sömürge ajanları değil, kendini bilen tarihini bilen, medeniyet değerlerini özümsemiş fikir işçileri yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Milli ve manevi değerlere yabancı, evrensel olmaktan uzak bir eğitim anlayışının toplumumuzda ne tür sıkıntılara sebep olduğuna hepimiz bizzat şahit oluyoruz. Gerek PKK ve DHKP-C gibi etnik ve mezhebi farklılıkları kaşıyan örgütlerin, gerekse DEAŞ ve FETÖ gibi dini kavramların arkasına saklanan yapıların en büyük istismar alanı eğitim öğretimdeki hatalardır. Bu ülkenin yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimine yabancı, eğitim öğretim politikaları maalesef çatışmacı, hastalıklı, çift kişilikli nesillerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Haberin Devamı

Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış olan bu bir grup FETÖ’cü terörist, işte bu adımları attılar. Şimdi de bedelini ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Görevden alınanlar vesaire, bunları da tabii ki alacağız. Mümkün olduğunca da istiyoruz ki ‘at izi it izine karışmasın’ ama bu tür şeyler de olur mu? Tabii o kadar da olur. Çünkü A’dan Z’ye kendilerini acayip saklıyorlar. ‘Ağlarım ağlatamam, hissederim söyleyemem, dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarım’ diyor şair. Şu anda bildiklerimi tabii söyleyemeyecek durumdayım ama günü geldiğinde inşallah onlar da belki kaleme dökülecektir. Çünkü her doğruyu her yerde, her zaman söylemek doğru değil. Onun için sabır gerekiyor.

Erdoğandan FETÖ mesajları: Bildiğimi anlatamam

HAİNLER KURUMLARIMIZDA

Öğretmenlerimiz sorumlulukları itibarıyla bu mücadelenin en ön safında yer almalıdır. Teröre sempatiyle bakan hatta farklı örgütlerin dağ, şehir kadrosuna militan kazandıran Milli Eğitim Bakanlığı mensupları yok mu? Elbette var. Bu tarz hainler diğer kurumlarımızda da var. Fakat bunlar kimliğinde ne yazarsa yazsın öğretmen değildir, olsa olsa öğretmen kılığındaki insan müsveddeleridir. Bizim öğretmenlerimiz başta Gazi Mustafa Kemal Başöğretmen olarak bu toprakların vatan kılınması mücadelesini verdiler."

Haberin Devamı

Jakoben, baskıcı eğitimin ürünüdür

ÖZELLİKLE FETÖ, zamanın gerisinde kalan, toplumun temel değerlerinden uzak, jakoben, baskıcı bir eğitim politikasının ürünüdür. Düşünebiliyor musunuz sorgulayan bir nesil değil, acze düşen ve çok enteresandır, sıfatı profesör ama ‘O bize şah damarından daha yakın’ diyor. Senin her yerin profesör olsa ne olur ya. Sen kalkıp da Pensilvanya’dakini kendine şah damarından daha yakın görürsen sen zaten bitmişsin, tükenmişsin, sen bir ilim erbabı olamazsın, sorgulayan da olamazsın. FETÖ’ye beklediği fırsatı sunan, uzun dönem belli okulların, makamların, mesleklerin bu ülkenin asli evlatlarına adeta kapatılmış olmasıdır. Bu çarpıklık meydanı kapıdan alınmayınca bacadan girmeye çalışan FETÖ gibi simsarlara bırakmıştır. 12 Eylül darbesinden sonra özellikle 28 Şubat müdahalesinin akabinde milletimizin zeki ve başarılı evlatları adeta bu örgütün kollarına zorla itilmiştir. Sınav kazandırma, iyi eğitim, başarılı kariyer gibi göz boyayan sloganlarla ailelere nüfuz eden FETÖ yüzünden bugün ülkemizde kayıp bir nesil oluştu.

BAKMADAN GEÇME!