Erdoğan: Türkiye artık zincirlerini kırdı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Türkiye artık zincirlerini kırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 18:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık zincirlerini kırarak dünya ekonomi devlerinin arasında yerini aldığını, bu nedenle gelişmiş ekonomilerin yaşadığı küresel dalgalanma hareketlerini ve etkilerini de yeni yeni yaşamaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen “120 Okula 120 Spor Salonu” projesi nedeniyle Bağcılar Olimpik Spor Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınma koşusunun bütün hızıyla sürdüğünü, milletin beklentileri doğrultusunda belirledikleri hedeflere her geçen gün biraz daha yaklaşıldığını kaydetti.

“Artık attığımız adımları gündelik gel-gitlere göre şekillendiren bir yapı, bir anlayış Türkiye'de hakim değildir” diyen Erdoğan, bunlardan vazgeçildiğini söyledi.

Erdoğan: Türkiye artık zincirlerini kırdı

Erdoğan, şu anda da görüldüğü gibi İstanbul'da 120 okulda 120 spor salonunun tesis edilmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:“Gittiğimiz bütün okullarda gençlerimizin, yavrularımızın hep temennisi buydu. 'Okuyoruz, ama beden eğitimi derslerinde rahatlıkla beden eğitimi yapabilecek bir altyapıya sahip değiliz'. Hatta hatta özel sektör okullarında da bunu görüyorum, vakıf okullarında da aynı şeyi görüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir adım atıldı. Spor meslek liseleri kuruldu. Bununla birlikte ülkemizin geleceğine yönelik olarak yavrularımızı istedikleri branşlarda geliştirme fırsatını bulacağız.”
  
EKONOMİDEKİ GELİŞMELER
  
Başbakan Erdoğan, ekonomideki gelişmelere de değinerek, ekonomi büyüdükçe, dışa açıldıkça, sektörler dünyayla entegre hale geldikçe, dış etkilere de daha açık hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bunun büyüyen ekonomiler için son derece doğal olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:“Hatta büyümeye ve dışa açılmaya işaret ettiği için sevinilmesi gereken bir durumdur. Türkiye artık zincirlerini kırarak dünya ekonomi devlerinin arasında yerini alıyor. Bu nedenle gelişmiş ekonomilerin yaşadığı küresel dalgalanma hareketlerini, etkilerini de yeni yeni yaşamaya başlamıştır. Açıkça ifade edeyim; hem ekonomi yönetimimiz, hem özel sektörümüz bu etkilerin üstesinden rahatlıkla gelecek tecrübeye, güce ve özgüvene sahiptir. Gençler; Türkiye'nin önü açıktır. Yelkenleri kalkınma rüzgarıyla şişmiştir. Güçlü, mutlu, müreffeh yarınlara yolculuğumuz başlamıştır. Sevgili gençler, değerli veliler; gelecek için hepimizin hayalleri, umutları var. Türkiye kabuğunu kırarak mutlaka dünyanın zirvelerindeki, tarihine, potansiyeline yakışan yeri alacaktır. Ben buna inanıyorum. Bunu başarmak için sizler başarıya inanmak durumundasınız.”
  
BAŞBAKAN'A FORMA
  
Bu arada, Başbakan Erdoğan'a, konuşmasından önce NBA ve Türk Milli Basketbol Takımı oyuncularından Hidayet Türküoğlu 15, Mehmet Okur da 13 numaralı formalarını hediye etti.

Erdoğan: Türkiye artık zincirlerini kırdı
Mehmet Okur'un gösterisi ilgi çekti.

Haberin Devamı

Erdoğan daha sonra, salondan uydu bağlantısı yaparak, Tuzla Kaşif Kalkavan Lisesi, Zeytinburnu Adile Mermerci Anadolu Lisesi ve Fatih Selçuk Kız Meslek Lisesi'ndeki spor salonlarının açılışını, Silivri Hasan Safiye Güneş İlköğretim Okulu ve Kağıthane Ferit Aysan Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu'ndaki spor salonlarının da temelini attı.

Başbakan Erdoğan, geri kalan tesislerin temel atma ve açılışlarını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, milli basketbolcular Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ve bir grup öğrenci ile gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Başbakan Erdoğan salona girerken, törene katılan öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başbakan Erdoğan, tören alanından ayrılıp makam arabasına bindiği sırada, İmar Bankası off-shorezedesi olduğu öğrenilen bir kişi, protestoda bulundu. Olay yerindeki güvenlik güçleri, bu kişinin ağzını kapatarak uzaklaştırdı.

Daha önce de bazı törenlerde protesto gösterisinde bulunduğu belirtilen bu kişinin gözaltına alınmadığı, sadece olay yerinden uzaklaştırıldığı kaydedildi.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!