Erdoğan: Lanetliyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Lanetliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 12:15

AKP Grubu'nda konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Buyükanıt hakkındaki iddianameyle ilgili tartışmalara değindi ve “Hiç kimse orduyla hükümeti karşı karşıya getirmesin” dedi.

Haberin Devamı

“Köşe yazarları orduyla hükümeti karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Bunu telin ediyor ve lanetliyorum” diyen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal’ı sert eleştirerek, “Hiç kimse ordu ve yargı üzerinden siyaset yapmasın. TSK’ya darbe yapılıyor demek kimsenin haddine düşmüş değildir” diye konuştu.

Cumhuriyetim tüm kurumlarını aynı hassasiyetle sahiplendiklerini belirten Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in sözlerine atıfta bulunarak “Ordunun ve yargının yedeği yoktur. Yıpratılmamalıdır” dedi.

BAYKAL'A 'KRİZ MÜTEAHHİTLİĞİ' SUÇLAMASI

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
  
“Sayın Baykal'ın sözlerini nasıl yorumlamalıyım? Çok açık, Sayın Baykal Türkiye'nin kurumları arasında bir çatışma var görüntüsü vererek, altını çiziyorum, kriz müteahhitliğine soyunmaktadır. Siyasi alanda, siyaset üretme vasfının kaybetmiş ve kendi görevlerini başarıyla yapamayan bir siyasetçinin kendi ülkesi içinde kaos mühendisliği yapmak veya kriz mühendisliği yapmak istemesine, en hafif deyimle biz üzülüyoruz. Sayın Baykal'ın istikrarı bozma girişimlerini ibretle izliyoruz.
  
ORDUNUN HİYERARŞİK YAPISI İÇİNDE KİMİN NE GÖREVE GELECEĞİ BİLİNMEKTEDİR
  
Milletimiz müsterih olsun. Tüm kurum ve kurallarıyla Cumhuriyetimiz dimdik ayaktadır ve demokrasimiz eksiksiz işlemektedir. Ve Ordumuzla ilgili hiyerarşik yapısı içinde kimin, ne zaman, nerede, hangi göreve geleceği noktasında, yürütme, yani Bakanlar Kurulu'muz görevini gayet iyi bilmektedir.
  
Ve bu görevini yaparken, birkaç köşe yazarının yazısına takılıp, haberine takılıp biz vereceğimiz kararı belirlemeyiz. Bu kararı belirlerken hiyerarşik yapıyı gayet iyi değerlendirir,  gerilimlere
fırsat vermeden bu ülkede bütün kurumlar dayanışma içinde el ele, omuz omuza adımlarımızı atarız. Kimse de bunu bozmanın gayreti içerisine lütfen girmesin.
  
HERKES ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUĞU TAŞIMALI

Haberin Devamı

Bu konuda kim kafaları bulandırmak istiyorsa, biz asıl onların niyetinden şüphe ederiz. Böyle mesnetsiz tartışmalarla, kafaları bulandırmak, siyasi menfaat devşirmeye kalkışmak istifham üretmeye yönelik açıklamalarda bulunmak da en hafif tabirle ölçüsüzlüktür, sorumsuzluktur.  Herkesi üstüne düşen sorumluluğu hakkıyla taşımaya, bu ülkeyi kendi vehimleriyle meşgul etmekten vazgeçmeye çağırıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!