Erdoğan’ın sözleri tahliye getirmedi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın sözleri tahliye getirmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 02:10

İzmir’deki ‘Askeri Casusluk’ davasında sanık avukatları Başbakan’ın “İçeride günahsız yatan çok insan var” sözlerini hatırlatıp tahliye istedi. Ancak mahkeme heyeti tahliye taleplerini reddetti.

Haberin Devamı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 59’u tutuklu 357 sanığın yargılandığı, ‘Askeri Casusluk’ olarak da bilinen ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ davasının dün görülen duruşmasına yargıda tartışma yaratan gündem damga vurdu. Sanık avukatlarından Mahmut Yılmaz, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin yanı sıra Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Orduya kumpas kuruldu” iddialarının dikkate alınmasını talep ederek “Bu insanların 1 saat bile içeride tutulmaması lazım” dedi. Avukat Andaç Şükrü Zaloğlu da “Özel yetkili mahkemelerle ilgili tartışmalar devam ederken mahkemenin saygınlığını korumak adına yargılamaya bir müddet ara verilmeli ve tutuklular yeniden yargılama başlayana kadar tahliye edilmelidir” diye konuştu. Savcı, mahkemelerin kapatılması konusunda net bir durum olmaması nedeniyle talebin reddi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman ise özel yetkili mahkemeler kaldırılmış olsa da, TMK 10. maddesiyle görevli mahkemelerin görevlerini ifa ettiğini, devletin sürekliliği prensibi gereği taleplerin reddi ve yargılamanın devamına karar verildiğini açıkladı. Avukat Hakkı Çelik de muvazzaf subay ve astsubaylarla ilgili dosyanın ayrılmasını, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini ve asker sanıkların askeri mahkemede yargılanmasını talep etti. Mahkeme Başkanı, bu talebin daha önce reddedildiğini hatırlattı.

ŞER YUVASI

Haberin Devamı

Duruşmada GATA Üroloji Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Tabip Kıdemli Albay Temuçin Şenkul zaman zaman duygusal ifadeler içeren bir savunma yaptı. Şenkul, mesai arkadaşıyla yaptığı konuşma ile örgüt üyesi olduğunu iddia etmenin akıl dışı olduğunu, iddianamede adı geçen diğer 350 kişi ile hiçbir irtibatının olmadığını belirterek, “Şer yuvası tarafından fişlenerek mağdur edildiğim görülmektedir. Eminim ki, bu iğrenç iftiralar ve oyunu düzenleyenler bir gün sanık sandalyesinde olacak, biz onları izleyeceğiz.” dedi. 260 gün tutuklu kaldığını belirten Şenkul, tahliyesinden sonra 30 ameliyat gerçekleştirdiğini, hastaları arasında kanser tedavisi gören Türk askerleri olduğunu anlattı, aldığı takdirnameleri de mahkemeye sundu. Duruşma bugüne ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!