Erdoğan: Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2001 14:09

Ak Parti'nin kurulmasının ardından kuruculara seslenen Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki gidişe dur demek için üç günlük değil uzun soluklu bir yola çıktıklarını belirterek, "Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Erdoğan erken seçim istedi.

Ak Parti'nin Kurucuları arasında yer alan Tayyip Erdoğan, Bilkent Oteli’ndeki toplantıda kuruculara hitaben bir konuşma yaptı.

Erdoğan, "Günümüz aydınlığa açık, karanlığa kapalı bir Türkiye'nin kuruluşu için hayırlı olsun" diyerek sözlerine başladı. Bundan önce de yaşamında arkadaşlarıyla birlikte çok önemli günler olmasına karşın bugünün Ak Parti'nin kuruluşu nedeniyle bütün güzel günlerin bir toplamı olduğunu ifade eden Erdoğan, partilerinin huzur, gurur ve umut dolu olduğunu söyledi. Bugünden itibaren Türk siyasi hayatında Ak Parti diye bir gerçek bulunduğunu kaydeden Erdoğan, bugünün Ak Parti'nin kuruluşuyla birlikte siyasette bir anlayış değişikliği olarak tarihe geçeceğini öne sürdü. Erdoğan, "Bugün tarihe Ak Parti'nin doğum günü olarak geçecek. Bugünden sonra Türkiyemizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz buna inanıyoruz, bundan sonra da bize güvenin diyoruz" diye konuştu.


Partinin kuruluşu aşamasında yaptıkları yurt gezilerinde halkın kendilerine "Daha ne duruyorsunuz" diyerek parti kurma görevi verdiğini anlatan Erdoğan, onları mahçup etmeyeceklerini söyledi. Tayyip Erdoğan, çıktıkları yolun üç günlük olmadığını, uzun soluklu ve meşakatli bir yola çıktıklarını belirtti.


ERDOĞAN ERKEN SEÇİM İSTEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim istedi. Erdoğan, Bilkent Otel'den ayrılırken gazetecilerin bazı muhalefet partisi liderlerinin erken seçim istediğini hatırlatmaları üzerine, ''Ben de siyasi parti liderlerinin baktığı gibi bakıyorum. Halkın da öyle baktığına inanıyorum. Bu konuda benim de kişisel kanaatim, isabetli bir görüş...'' dedi.

Ak Parti'nin kurucu genel başkanı olup olmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Erdoğan, Perşembe günü Kurucular Kurulu'nun toplanacağını anımsatarak, ''Onun kararını Kurucular Kurulu verecek. O kararı hep birlikte göreceğiz'' diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!