Erdoğan, elektrik ve doğalgaz zammını taksicilere açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, elektrik ve doğalgaz zammını taksicilere açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, uzun süredir gündemde olan elektrik ve doğalgaz zam yapacaklarını dün Ankara’da ziyaret ettiği taksi durağındaki şoförlere açıkladı.

Erdoğan, dün Cuma namazını AKP Genel Merkezi’nin karşısında yeni açılan Başyazıcıoğlu Cami’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından Başbakanlık Merkez binaya giderken Söğütözü Merkez Taksi durağındaki taksicilerin el sallaması üzerine makam aracını durdurdu. Şoförlerin daveti üzerine barakaya giren Erdoğan, yaklaşık 20 dakika burada kalarak şoförlerle sohbet etti. Edinilen bilgiye göre, taksi durağında gündem terör ve zam oldu. Şoförler görüşmenin ardından sohbetlerini gazetecilere anlattılar. Şoförler, Erdoğan’ın, elektrik ve doğalgaza zam konusunda açıklamalarda bulunduğunu bildirdiler ve "Yılbaşından sonra elektrik ve doğalgaza, sanayide yüzde 10, konutlarda yüzde 15 zam yapacağız" dediğini aktardılar. Taksiciler, zam oranını çok bulduklarını söylediklerini de vurguladılar. Taksiciler, "Askerlerimiz ölmesin" dediklerini, Başbakanın da "Bize güvenin, elimizden geleni yapıyoruz" karşılığını verdiğini ifade ettiler.

İstanbul’da su zammına dava

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin, 1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe giren su zammı kararının iptali ve dava sonuna kadar yürütmenin durdurulması amacıyla İstanbul İdare Mahkemesi’nde dava açıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!