ErdoÄŸan: Dinsel milliyetçi deÄŸiliz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Dinsel milliyetçi değiliz
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 11:19

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alevilik-Sünnilik gibi bir ayrım içinde olmadıklarını ifade ederek, "Hiçbir zaman dinsel milliyetçilik yapmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Stoyan Stalev'i kabulünde Hürriyet'in manşet haberine ilişkin açıklama yaptı. ''Bugün bir gazetede, bir ilde AKP'den 'Alevi denilen adayın Sünni çıktığı' haberi yer aldı. AK Parti'nin aday belirlemede dikkatsiz davrandığı eleştirileri var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine  Erdoğan, Türkiye'de parti içi demokrasinin en iyi AKP'de işlediğini savundu.

Ülke ihtiyaçlarına cevap verecek bir yasama kadrosu oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, Alevilik-Sünnilik gibi bir ayrım içinde olmadıklarını söyledi.

ErdoÄŸan, ''Ä°lla böyle birini bulalım gayreti içinde deÄŸiliz. Bu iÅŸler, gönül iÅŸidir. Hiçbir zaman dinsel milliyetçilik yapmayacağız. Bizimle çalışmak isteyenler yeter ki parti ilkelerini kabul etsinler. Herkesle çalışmaya hazırız'' dedi.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!