Erdoğan: Belgeye dayanmayan Ermeni kararı hukuka aykırı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Belgeye dayanmayan Ermeni kararı hukuka aykırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2005 12:16

Erdoğan'dan AB'ye: Belgeye dayanmadan ilgili-ilgisiz parlamentoların sözde Ermeni soykırımı konusunda karar alması insan haklarına ve hukuka aykırı.
  ErdoÄŸan Koçaryan’a rest çekti

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen 3. Avrupa Konseyi zirvesinin ikinci gününde yaptığı konuşmada, dün zirvedeki konuşmasında Ermeni soykırımının tanınmasını isteyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’a cevap verdi.

 

Avrupa'nın geçmişte kalan kin ile inşa edilemeyeceğini belirten Erdoğan, Ermeni soykırımı iddiaları konusunda arşivlerdeki belgelerin göz önüne alınarak değerlendirme yapılmasının önemini vurguladı.

 

EYLEM PLANI

 

ErdoÄŸan, Türkiye'nin iktidarı ve muhalefetiyle, 1915'te Osmanlı Devleti döneminde yaÅŸananlarla ilgili bir eyleme planı ortaya koyduÄŸunu anlattı. ErdoÄŸan,Âşöyle konuÅŸtu:

 

Haberin Devamı

"Belgeye, bilgiye dayanmadan, sadece lobi faaliyetleriyle ilgili-ilgisiz parlamentoların soykırım kararı vermesi doğruyu ortaya çıkarmaz. Arşivlerimizi açtık. Bir milyonu aşkın belgemiz var. Askeri arşivler de açılıyor. Ermenistan ve belgeleri varsa diğer ülkeler de arşivlerini açsınlar. Tarihçiler, hukukçular, siyaset bilimciler çalışma yapsın. Bu çalışma siyasilerin önüne gelsin, karar verelim.

 

Yoksa ilgili-ilgisiz parlamentoların Ermeni soykırımı kararı alması insan haklarına ve hukuka uygun değildir. "

 

Zirveye hitabında yazılı metnini dışına çıkan Erdoğan, konuşmasının kayda geçirilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!