Erdoğan bardak çekme yarışmasında

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan bardak çekme yarışmasında
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2008 16:35

Emine Erdoğan, katıldığı Yaşlılar Haftası etkinliklerinde bardak çekme yarışmasına katıldı.

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nca “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenen etkinlik Emine Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

ETKİNLİKTEN FOTOĞRAFLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bilgi ve tecrübeleriyle topluma yol gösteren büyüklerin ülke ve millet için kıymeti ölçülemeyecek hazineler olduklarını söyledi.

Emine Erdoğan, etkinlikte yaptığı konuşmaya, tüm katılımcı yaşlıları, sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek, “Sizlere hem eşim hem de benim ve sizlerin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve saygılarını getirdim. Hepinizi saygıyla selamlıyor, hepinizin ellerinden öpüyor” diye başladı.

Her annenin, her babanın evladını sevmesi, koruması, kollaması, sahiplenmesi ne kadar tabii ise gençlerin de büyüklerle sıcak bir münasebet içinde olması, onları severek sahiplenmesinin de o kadar tabii olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, “Bilgi ve tecrübeleriyle bizlere yol gösteren büyüklerimiz ülkemiz için, milletimiz için kıymeti ölçülemeyecek hazinelerdir” dedi.

Büyüklere hürmet etmenin, onların yanında bulunmanın, tecrübelerinden yararlanmanın, gönüllerini kazanmanın en önemli insanlık görevi olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bunu bir avantaj haline getirebilmek için yaşlıların tecrübelerine başvurmanın gerektiğini kaydetti.

“Geçmişte yaşanan hataların tekrar yaşanmaması, doğruların sürdürülmesi ve geliştirilmesi için geleneklerimizi diri tutmaya mecburuz” diyen Emine Erdoğan,insana değer vermeyi, insanı hayat felsefesinin, siyasetin, toplumsal hedeflerin merkezine koymanın bir gereklilik olduğunu söyledi. Emine Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yaşlılıkla ilgili bazı konular, ülkemizde şimdilik sorun olarak görülmese de ilerleyen yıllarda ciddi sıkıntılara yol açabilecektir. Bu nedenle yaşlılığı ve yaşlılarımızı gündemde tutmak ve konuyla ilgili çalışmalara yapmak gerekmektedir. AK Parti bünyesindeki Yaşlılar Koordinasyon Merkezi, bu tür çalışmalara katkıda bulunmak, daha organize bir şekilde yapmak amacıyla kurulmuştur.

Uzmanlara göre, ülkemizde yaşlı nüfusumuzun 2025'te 12 milyon, 2050'de de 18 milyon olacağı tahmin edilmektedir. Büyüklerimiz için mutlaka özel programlar oluşturmalı, ömürlerinin geri kalan kısmında hayatlarını en iyi, en kaliteli şekilde sürdürmelerini sağlayacak tedbirler alınmalıdır.”

Devlet hastanelerinde yaşlı polikliniği ve geriatri merkezi oluşturma projesinin uygulamaya girdiğini, Türkiye genelinde bütün illerde yaşlıların tespitinin yapılmasına yönelik çalışmanın başlatıldığını anlatan Emine Erdoğan, eşi Başbakan Erdoğan ile birlikte çalışmaları tamamlanan illerdeki yaşlıları evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi. Emine Erdoğan, bu çalışmalarla yaşlılık olgusunun ülke gündeminde tutulmasını hedeflediklerini ifade etti.

Emine Erdoğan, yaşlılar konusunda toplumsal duyarlılığın yükselmesine de çalıştıklarını belirterek, devletin tüm kurumlarının üzerine düşeni yapması kadar toplumun duyarlılığının da önemli olduğuna işaret etti. Emine Erdoğan, “Bireyselleşme, aile yapısının çözülmesi, göç, metropol kent hayatı gibi bugünün gerçekleri bizim toplumumuzun içinde de riskler barındırıyor. Öyleyse hepimiz gücümüz yettiğince elimizi taşın altına koymalı, büyüklerimizin, yaşlılarımızın elinden tutmalıyız” diye konuştu. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bu dayanışma ruhuna sahip bir ülke olduğunu da vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel de Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Göksel, yalnızca 1 hafta değil, tüm yıl boyunca yaşlıların sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Biz hep sizlerle birlikteyiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliği sunmak üzere tiyatro sanatçıları Süheyl ve Behzat Uygur sahneye geldiler. Uygur kardeşler babaları Nejat Uygur'un rahatsızlığı sırasında kendilerinden desteklerini ve ilgilerini eksik etmedikleri için Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ettiler.

EMİNE ERDOĞAN, “BARDAK ÇEKME YARIŞMASI”NA KATILDI

Etkinlikte Süheyl ve Behzat Uygur'un televizyon programlarında gerçekleştirdiği “bardak çekme yarışması” da yapıldı. Emine Erdoğan, etkinliğe katılan Süheyla İleri ile yarıştı.

Türk Sanat müziği konserinin de gerçekleştirildiği etkinlikte yaşlılar, şarkılara eşlik ettiler ve şiirler okudular. Ayrıca Ülkü Erakalın'ın katıldığı “Türk Sineması Müzikli Söyleşisi” de yapıldı.

Etkinliğe katılan Keçiören Belediyesi Yaşlılar Köşkü sakinleri Emine Erdoğan'a örme şal ile Osmanlı turası işlenmiş ahşap tepsi hediye ettiler.

Bu arada, yaşlı konuklara etkinliğe gelişlerinde kırmızı karanfiller verildi.

Etkinliğe, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Edibe Sözen ve Hüseyin Tanrıverdi ile bazı milletvekilleri de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!