Erdoğan, artık Time 100 listesinde değil

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, artık Time 100 listesinde değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2005 01:11

Avrupalı birçok lideri geride bırakarak geçen yıl Time dergisinin hazırladığı yılın en etkili 100 kişisi listesine girmeyi başaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılı listesine alınmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de listeye girmeyi başaramazken, El Kaide lideri Usame bin Ladin de yerini Irak’ta kafa kesme videolarıyla bir çok kez gündeme gelen cellat Ebu Musab el Zarkavi’ye bıraktı. Ünlü dergi, Liderler ve Devrimciler listesinde Ukrayna’da yaptığı turuncu devrimle iktidara gelen Viktor Yuşçenko’yu eklerken, Papa İkinci Jean Paul yerine de yeni papa adayları arasında adı öne çıkan Alman Kardinal Joseph Ratzinger’i yerleştirdi. Ortadoğu’da barış umutlarının yeşermesini sağlayan Arafat’ın selefi Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Ariel Şaron da listedeki yerini aldı.

48 kişiyle Amerikalıların hakim olduğu listede ABD Başkanı George Bush, kendisini yeniden Beyaz Saray’a taşıyan seçim kampanyası ile listenin liderler kısmında birinci olurken, Eski ABD Başkını Bill Clinton ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da en etkili liderler arasında yerini aldı. Hapiste bile servetine servet katan iyi yaşam gurusu Martha Stewart da listede.

Listeye girenler

Ellen MacArthur - Trimaranla solo dünya turu yapan 28 yaşındaki İngiliz kadın yelkenci.

Michael Moore - ‘Fahrenheit 9/11’in yönetmeni.

Hilary Swank - Milyonluk Bebek’in Oscarlı kadın oyuncusu.

Dan Brown - Da Vinci Şifresi’nin yazarı.

Miuccia Prada - İtalyan tasarımcı.

Rupert Murdoch - News Corp’un başkan ve CEO’su.

LeBron James - NBA’in yeni ilahı.

Viktor Yuşçenko - Ukrayna’nın devrimci lideri.

El Zarkavi - El Kaide’nin Irak’taki celladı

Listeden çıkanlar

Erdoğan ile birlikte listeden çıkan önemli isimler arasında David Beckham, Nicole Kidman, Bono, J.K. Rowling ve Usame bin Ladin yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!