Er: Silahlarla ilgili 4 ilde çalışma yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Er: Silahlarla ilgili 4 ilde çalışma yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 14:47

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Danıştay ve Rahip Santoro cinayetinde kullanıldığı ileri sürülen ve ‘hayalet’ olarak bilinen Glock marka tabancalarla ilgili 4 ilde ortak çalışma yaptıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yer alan illerin, güvenlik ve asayiş konularına ilişkin sorun ve ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi, çözüm önerilerinde bulunulması ve iller arasında mevcut koordinasyonun geliştirilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bölge toplantılarının ikincisi Şanlıurfa’da başladı.

Şanlıurfa Polisevi’nde düzenlenen, Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, ve Osmaniye İl Emniyet Müdürleri'nin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, “Bölge toplantılarında amaç 2006 yılında ülke genelinde cereyan eden emniyet ve asayiş olaylarını değerlendirmek ve 2007 yılı bütçesini gözden geçirip, iller arası koordinasyonun sağlanmasına yöneliktir. Üçüncü bölge toplantımız önümüzdeki günlerde başka bir ilimizde yapılacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından gazetecilerin kayıp silahlarla ilgili sorularını yanıtlayan Ramazan Er, “Şimdi o konuda 4 ilde ortak çalışmalarımız var. İlgili yerlerle temas halindeyiz” dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanı ve Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan ise aynı soruya, “Onu hiç bilmiyorum ben. Ben de gazetelerden okudum, hiçbir bilgim yok o konuda. Bana ulaşan bilgi yok. 15 gündür dışarıdaydım, sabah gazetelerde okudum, bilgi sahibi değilim. Henüz bu konuda bana bir bilgi ulaşmadı” yanıtını verdi.

ÇOCUK POLİSLERİ UZMANLAŞTI’

Çocuk suçluların sayısındaki artışa karşın yoğun şekilde çalıştıklarını ve Çocuk Polisi Şubesi’nde görev yapan polislerin bu konuda uzmanlaştığını belirten İsmail Çalışkan, şunları söyledi:

“Çocuk suçlarıyla ilgili en iyi mücadeleyi Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yapıyor. Şanlıurfa’da bu konuda yapılan çalışmalar diğer teşkilatlara da örnek olarak gösteriliyor. Şanlıurfa’daki çocuk suçlarında önemli bir düşüş var. Mesela Şanlıurfa, kapkaçın olmadığı illerimizden birisi. Türkiye genelinde, çocuk suçlarıyla ilgili değişik sebepler var. İstanbul gibi büyük şehirlerde, çocuk suçlulara karşı diğer kurumlarla eş güdüm içerisinde çalışıyoruz. Emniyet müdürlükleri bünyesinde bulunan Çocuk Polisi Şubesi bu konuda kendisini çok geliştirdi ve buradaki görevli polis arkadaşlar uzmanlaştı. Uzmanlıklarını yaptıkları icraatlarla görüyoruz. Çocuk suçlular konusunda büyük bir aşama var.”

‘RAKAMLAR DEĞİL GÜVEN ÖNEMLİ’

Çalışkan, gazetecilerin emniyet istatistiklerine göre her 40 saniyede bir asayiş suçu işlendiği yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

“40 saniyede bir suç işlendiği konusunu durmadan dile getirmek ülkemiz açısından iyi değil. Bir New York’ta, Tokyo’da, Londra’da bu suç istatistikleri hiçbir zaman yayınlanmaz. Suç ve suçlu ile mücadelede rakamlar değil, insanın kendisini güvende hissetmesi çok önemli. Büyük şehirlerde işlenen suçlar böyle abartılı bir şekilde verilince toplumda ‘Ne oluyor, ben bir suç şehrinde mi yaşıyorum?’ düşüncesi oluşur.

Esas konu insanların kendisini güvende hissetmesi, yani rakam değil güven önemli. Mesela Şanlıurfa’da akşam Balıklıgöl’de, 5 kapkaç, 8 hırsızlık olsa bile kendinizi güvende hissediyorsanız sorun yok. Önemli olan bu, yani kendinizi güvende hissetmek. Bence rakamların üzerinde o kadar durmamak lazım. Bizdeki rakamların yüksek olmasının sebebi de, emniyet müdürlüklerinde her şeye suç numarası verilmesinden kaynaklanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!