Entelekya’dan yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Entelekya’dan yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2004 10:01

Dört eğitimci tarafından kurulan Entelekya, verdiği eğitimler sonrasında katılımcıları 'yakın takibe' alıyor. Eğitimlerden iki ay sonra katılımcılarla bir araya gelerek, teorinin ne derece pratiğe geçtiğini gözlemliyor.

Firmaların çalışanlara verilen eğitimin önemini anlamasıyla birlikte eğitim ve danışmanlık şirketlerinin sayısı artıyor. Pek çok şirketin var olduğu sektörde 'ayırd edilmek için' farklı uygulamalar yapmak gerekiyor. Henüz birbuçuk yıllık geçmişi olan Entelekya Eğitim ve Danışmanlık, eğitimler sonunda yaptığı 'takip çalışmasıyla' sektörde farklılık yaratmaya çalışıyor. Bu uygulama ile eğitimlerin ne derece hayata geçtiği takip ediliyor.

Şirket 2003'ün başında dört eğitimci tarafından kurulmuş. Her eğitimci farklı bir uzmanlık alanına sahip. Hekim, pazarlamacı, psikolojik danışman ve klinik psikolog olarak bir araya gelmişler. Bu sayede eğitimlere çok yönlü bir bakış açısıyla yaklaşabildiklerini söylüyorlar.

POTANSİYELİ ÇIKARMAK

Entelekya, Aristoteles'den gelen bir kavram. Bir varlığın içindeki potansiyeli açığa çıkarmak anlamına geliyor. Bu nedenle Entelekya'nın mottosu 'teoriden pratiğe'.

Eğitimleri altı platformda düzenliyorlar. Bunlar kişisel gelişim, takım çalışması, yönetim becerileri, satış ve hizmet, sunuş becerileri ve eğitimcinin eğitimi.

İşletme ve pazarlama eğitimi alan Entelekya Genel Müdür Yardımcısı Emre Üstünuçar eğitimciliğe Amerika'da başlamış. Dört yıldır Türkiye'de eğitimcilik yapıyor. Entelekya olarak eğitimlerde proje bazlı çalıştıklarını söylüyor. Yani, eğitim öncesi ihtiyaç analizi, eğitim sonrası ise izleme çalışması yapıyorlar.

İzleme çalışmaları Entelekya için öze bir önem taşıyor. Üstünuçar, bu çalışmaların eğitimin hayata geçirilmesi açısından faydalı olduğunu söylüyor: ‘‘Daha önceki tecrübelerimizde, izleme çalışması olmadan eğitimin hayata geçmediğini gördük. Dolayısıyla da kurumlar boşu boşuna para harcamış oluyor. Sonra da kurumda eğitime karşı bir direnç başlıyor.‘‘

Eğitimlerin izlenmesi için kendi araçlarını geliştirmişler. Üstünuçar, eğitimden sonra mümkün olduğunca kurumun içinde kalıp eğitimin iş yerine transfer edilmesi için çalıştıklarını söylüyor. Bu nedenle, eğitimden iki ay sonra çalışanlarla tekrar bir araya geliyorlar.

TEKRAR TAKDİR, TAKİP

3T günü (tekrar, takdir, takip) olarak adlandırdıkları bu günde eğitimde konuşulanların ne kadarının hayata geçtiğini belirliyorlar. Üstünuçar, bu süreci şöyle anlatıyor:

‘‘3T eğitim günü tam bir gün sürüyor. Orada katılımcılar gerçek vakalarını getiriyorlar. Eğitimden sonra ne gibi zorluklarla karşılaştıklarını anlatıyorlar. Hangi engeller nedeniyle öğrendiklerini hayata geçiremediklerini paylaşıyorlar. Biz de onun üzerinden engellerini aşabilmeleri için yeni bir hareket planı çıkartıyoruz.‘‘

Bunun yanı sıra, yine takip amaçlı bir saatlik teoriden pratiğe atölye çalışmaları yapılıyor. Burada, eğitimde anlatılan belli kavramlar vaka çalışmalarıyla katılımcılara tekrardan hatırlatılıyor. Böylece, katılımcıların da cesaretlenerek bu kavramları hayata geçirmeleri hedefleniyor.

Aslında bir eğitim şirketi olmalarına rağmen gelen talepler doğrultusunda yöneticilere koçluk vermeye de başlamışlar.

Bilgi için: 0212 358 53 06
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!