Engellilere akülü araç dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Engellilere akülü araç dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:02

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, engellilere akülü araç dağıtıldı.


Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, engellilere yönelik merkezleri bünyesinde 21 bin kişinin rehabilitasyon hizmeti almanın yanısıra sosyal faaliyetlere katıldığını bildirdi.

Bugüne kadar engellilere 790 adet akülü araç hediye ettiklerini bildiren Vural, çeşitli engel grubuna ait öğrencilerin bulunduğu 25 okulda 3 bin 500 öğrencinin yemek ihtiyacını karşıladıklarını belirtti.

Her an herkesin engelli olabileceğini ifade eden Vural, engellilerin sorunlarını giderme yönünde olabildiğince çaba harcadıklarını kaydetti.

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Başkanı Nevin Gökçek de, Türkiye'nin hiç bir yerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi kadar engellisine sahip çıkan bir belediye bulunmadığını savunarak, sosyal güvencesi olmasına rağmen bazı eksikleri giderilmeyen engellilere vakıf aracılığıyla destek sağladıklarını söyledi.

Engelliye bakmanın zor olduğuna dikkat çeken Gökçek, engellisine bakan ve sahip çıkan kişileri kutladığını belirtti. Devletin engelli bireyler için 480 TL ödeme yapmasının çok önemli olduğuna işaret eden Gökçek, böylece engellilerin bir takım gereksinimlerinin karşılandığını kaydetti.

Ortopedik engellilere 10 adet akülü aracın hediye edildiği etkinlikte, engelliler şarkı söyleyip dans ederek keyifli dakikalar geçirdi.

Etkinliğe, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!