Kamuya 2 bin 400 engelli memur alınacak... Engelli devlet memuru başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Kamuya 2 bin 400 engelli memur alınacak... Engelli devlet memuru başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 14:49

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuya 2 bin 400 engelli memur alınacağını duyurdu. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden yapılacak. Engelli devlet memuru başvuruları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

2 bin 400 engelli devlet memuru başvuruları ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan biri haline geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, temmuz ayındaki engelli memur adaylarının merkezi yerleştirme işlemi kapsamında 2 bin 400 engelli devlet memuru alımının yapılacağını açıkladı. Bunun üzerine vatandaşlar başvuruların yapılacağı tarihi araştırmaya başladılar. Peki, 2 bin 400 engelli devlet memuru başvuruları ne zaman yapılacak? İşte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

Engelli memur adaylarının beklediği haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 bin 545 engellinin ataması için düğmeye bastı. Peki engelli devlet memuru başvuruları ne zaman? Hangi kadro için kaç kişi alınacak?

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, engelli memur alımları için adayların 12-21 Temmuz tarihlerinde tercih yapacağı belirtildi. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel alımı amacıyla Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadroların mevzuata uygunluk açısından incelendikten sonra tercih kılavuzu yayımlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"
Engelli memur adaylarının başvuruları 12-21 Temmuz 2017'da ÖSYM Başkanlığı tarafından 'www.osym.gov.tr' internet adresi üzerinden alınacaktır. Bu yerleştirmelerde, lisans düzeyinden bin 348, önlisans düzeyinden 507, lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden 246 olmak üzere toplam 2 bin 545 kadroya atama yapılacaktır."

 

 

BAKMADAN GEÇME!