Engellere gün ışığı

Güncelleme Tarihi:

Engellere gün ışığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 00:16

Emine Erdoğan, az gören çocuklara ‘görmeyi öğretmeyi’ amaçlayan Günışığı Projesi için, “Çocuklarımıza gün ışığı olacak” dedi.

Haberin Devamı

ENGELSİZ Yaşama Derneği ve Avea’nın, görme engelliler ile ailelerinin hayatını değiştirmeyi amaçlayan, öncelikle 0-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, erken müdahale eğitimi üzerine kurulu Günışığı Projesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

Emine Erdoğan, projeyi şöyle değerlendirdi: “Görme engelli çocuklarımız için, gün ışığı olacak bu eğitim projesi, ailelerimiz için de umut ışığı olacak inşallah. İnanıyorum ki, bu eğitim onlar için, beyaz baston kadar önemli bir imkân. Çünkü çocuklarımız alacakları eğitimle, az da olsa, sahip oldukları ışık algılarını yönetmeyi öğrenerek, hayatlarını engelsiz olarak sürdürebilecekler. Eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek, fiziksel engelleri de daha kolay aşabiliriz.”

GÖRMEYİ ÖĞRETECEK

“Zerre kadar görebilirseniz zerreleri görebilirsiniz” sloganıyla yürütülen proje, az gören olarak tarif edilen, sadece yüzde 1 ile 10 oranları arasında görme kalıntısına sahip olan ve tıbben görme engelli ya da kör kabul edilen çocuklara görmeyi öğretmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından salonda bulunan görme engelli çocuklar sahneye çıktı. Çocuklar, Emine Erdoğan’a yaptıkları bir resmi hediye etti. Resmi alan Erdoğan çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan sahneden inerken de bir çocuğun elinden tutarak inmesini sağladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!