Güncelleme Tarihi:
Makina mühendisi olan 49 yaşındaki Labros Hydras, tatil için gittiği Yunanistan'da şınorkel ile dalış yaperken gördüğü 'hexapus'u (altı kollu ahtapot) denizden çıkardı.
Hydras ve oğlu, genellikle uygulanan yöntemle, ahtapotu taşa vurarak öldürdükten sonra yakındaki bir tavernaya gidip pişirdiler.
Tavernanın şefi, 'hexapus' çok nadir bulunan bir tür olduğu için onu pişirmeyi reddetti ve Hydras'a ahtapotu öldürmesinin bir hata olduğunu söyledi.
Yunanistan'da doğan ve artık ABD'nin Washington D.C bölgesinde yaşayan iki çocuk babası Hydras, şefin sözlerine aldırmadan 'hexapus'u kızarttı ve domates,limon dilimleri eşliğinde yedi.
Yemeğini bitirdikten sonra, şefin uyarısının doğruluğunu araştıran Hydras, yaptığı hatanın ciddiyetini fark edince dehşete düştü.
On yaşındaki kızı ve altı yaşındaki oğlu ile Yunanistan'da tatilde olan Hydras, "Tadı herhangi bir ahtapot gibiydi, şimdi kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Yakaladığımda onun özel bir tür olduğunu anlayamadım, sadece altı kolla doğan normal bir ahtapot olduğunu düşünmüştüm. Her yıl Yunanistan'a geliriz ve ahtapot yakaladığımız zaman pişirip yeriz, bu yüzden sıradışı bir durum olma ihtimalini göz ardı ettim" dedi.