En sportif Seat Leon Ağustos'ta yollarda

Güncelleme Tarihi:

En sportif Seat Leon Ağustosta yollarda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:00

Seat Leon ürün yelpazesi, en sportif ve dinamik tasarıma sahip yeni Leon FR’ın eklenmesiyle genişliyor. Yeni Leon FR, biri benzinli, biri de dizel olmak üzere iki motor seçeneğiyle Ağustos ayı başında Türkiye'de satışa sunulacak. 2.0 litre TFSI benzinli motor seçeneği maksimum 200 beygir güç sunarken, 1800 ile 5000 d/d arasında maksimum tork değeri olan 280 Nm'ye ulaşıyor.

Bu motorla 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlayan aracın maksimum hızı ise saatte 229 kilometre. İlk kez benzinli bir Seat’ta kullanılan ve direksiyon simidi üzerindeki vites değiştirme kollarını içeren DSG otomatik şanzıman da sürüş keyfini artıran özelliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Dizel modele gelince, Leon FR da kullanılan 2.0 litre TDI motor 4200 d/d'de maksimum 170 beygir güç üretirken, 0’dan 100 km/s hıza 8.2 saniyede çıkıyor. Leon FR’de, hem dizel hem de benzinli modellerde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi de motor sesi. FR’nin sportif imajını güçlendirmek için, yeni 'Seat Sound' egzoz sistemi geliştirilmiş. Bu sistemin başlıca özelliği, motor sesinin güçlendirilmesi ve düşük devirlerde çok yüksek seviyede ses çıkarmaksızın gücün aracın hem içinde hem de dışında hissedilebilmesidir.

Modelin dış tasarımı, diğer Leon modellerinden çok daha fazlasına sahip olduğunu açıkça sergiliyor. Serinin diğer araçlarında kullanılanlardan daha geniş bir tampona sahip olmasının yanı sıra petekli ızgarası ile de geniş hava girişi sağlıyor. Siyah arka tamponu, Leon FR'ye sportif bir görünüm kazandırırken, gümüş renkli ikiz egzoz borusu ise oldukça göz alıyor. Kapı aynalarının FR modellerinin bir klasiği olan gümüş rengiyle dikkat çekerken, 18 inç özel tasarımlı alüminyum alaşım jantlar da sportif görünüme katkı sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!