‘En renkli vali’nin durumu çok ağır

Güncelleme Tarihi:

‘En renkli vali’nin durumu çok ağır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2003 01:51

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, Ankara'ya yaklaşık 35 km kala Temelli yakınlarında trafik kazası geçirdi ve başından ağır yaralandı. Aynı araçta bulunan Denizli Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu ise öldü.

Vali Yazıcıoğlu, Tellioğlu ile birlikte, Tellioğlu'nun makam şoförü Berkant Korkut'un kullandığı 20 ZP 111 plakalı Mercedes marka otomobille Denizli'den gelirken Temelli yakınlarında araç beş şeritli geniş yolda kontrolden çıktı. Sol şeritten 45 derecelik bir açı çizerek sağ şeride geçerek takla atan otomobil, yoldan çıkarak istinad duvarının üzerinden yola düştü. Aracın arka koltuğunda oturan ve emniyet kemeri takmayan Tellioğlu otomobilden fırlayarak öldü. Önde oturan Yazıcıoğlu da hava yastıklarının açılmasına rağmen, başından ağır yara aldı, şoför Korkut ise hafif yaralandı. Ankara Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne getirilen Yazıcıoğlu hemen ameliyata alındı.

BEYİNDE KANAMA

Başhekim Saim Duman'ın 2.5 saat süren ameliyattan sonra yaptığı açıklamaya göre, bilinci kapalı hastaneye getirilen Yazıcıoğlu'nun ilk olarak solunum alması sağlandı. Çekilen tomografide beyinde kanama tespit edildiği için acilen ameliyata alındı. Beyin ve kafatası arasında biriken kan boşaltıldı. Daha sonra estetik cerrahlar yüzdeki yaraya ve kırık çeneye müdahale etti. Gece ikinci kez ameliyata alınan Yazıcıoğlu'nun hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi. Yazıcıoğlu, 1998 yılında Erzincan Valiliği döneminde trafik kazası geçirmiş ve uzun süre tedavi görmüştü.

HASTANEYE AKIN

Haberin duyulması üzerine, Ankara Valisi Yahya Gür, Devlet Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Yazıcıoğlu'nun AKP Milletvekili olan kardeşi Mustafa Sait Yazıcıoğlu, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner hastaneye ilk gelenler arasında yer aldılar.

Ön koltukta kemer takmamış

Aracın ön koltuğunda oturan Vali Yazıcıoğlu'nun ve kaza anında ölen Haldun Tellioğlu'nun emniyet kemeri takmadıkları tespit edildi. Uzmanlar kazazedelerin kemer takmış olsalardı ölüm ve yaralanma riskinin azalacağını vurguladılar. Yazıcıoğlu, dün akşam tam donanımlı ambulansla, İbni Sina Reanimasyon Ünitesi'ne sevkedildi ve makinalara bağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!