En komik 100 film seçildi

Güncelleme Tarihi:

En komik 100 film seçildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

AMERİKAN Film Enstitüsü, Hollywood'un en komik yapımları arasında ‘Bazıları Sıcak Sever’i birinci ilan etti. En matrak 100 film listesi, toplam 1800 aktör, yönetmen, yapımcı, eleştirmen ve sinema endüstrisi çalışanının verdiği oylarla belirlendi. Oy verenler favori filmlerini, 500 aday film arasından seçtiler.

Hollywood tarihindeki en matrak 100 filmin listesini çıkaran enstitünün değerlendirmesinde ‘Tootsie’ ikinci, ‘Dr. Stangelove’ ise üçüncü oldu. Bu ilk üç film ve listedeki diğer bazı yapımlar, kılık değiştirmenin en matrak unsurlardan biri olarak görüldüğünü ortaya koyuyor.

Billy Wilder'ın 1959'da çektiği ‘Bazıları Sıcak Sever’de başrolleri Jack Lemmon, Tony Curtis ve Marilyn Monroe paylaşıyordu. Bu filmde Lemmon ve Curtis, kızlar orkestrasına girebilmek için uzun süre kadın kılığında dolaşıyordu. İkinci sırada yer alan Sydney Pollack'ın Tootsie filminde de Dustin Hoffman iş bulabilmek için kadın kılığına giriyordu.

Stanley Kubrick'in başyapıtlarından ‘Dr. Stranrgelove’da ise Peter Sellers, birkaç tipi birden canlandırıyordu. Robin Williams'ın kadın kılığına girdiği ‘Mrs. Doubtfire’ 67'inci, Julie Andrews'un sözde eşcinsel bir erkeği oynadığı ‘Victor/Victoria’ ise 76'ncı oldu.

100 yapım içinde en fazla filmi yer alan yönetmen Woody Allen oldu. Allen'in Annie Hall, Manhattan, Take The Money And Run, Bananas ve Uykucu filmleri listeye girdi.

TOP 10

1- Bazıları Sıcak Sever

2- Tootsie

3- Dr.Strangelove

4- Annie Hall

5- Ördek Çorbası

6- Blazing Saddles

7- M*A*S*H

8- Bir Gecede Oldu

9- Mezuniyet

10- Uçak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!