En ’cool’ Volvo seri üretime hazır

Güncelleme Tarihi:

En ’cool’ Volvo seri üretime hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 00:00

Volvo, Eylül’de Paris Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği en küçük modeli C30’u yıl sonunda üretmeye hazırlanıyor. Markanın yeni tasarım anlayışını yansıtan Volvo C30 sportif tasarımı, iki kapısı, dört koltuğu ve farklı cam arka kapı tasarımı ile sınıfındaki diğer rakiplerinden farklı bir görüntü oluşturuyor. Volvo Cars’ın Başkanı ve CEO’su Fredrik Arp, tarafından "cool" bir otomobil olarak tanımlanan C30’un yılda 65 bin adet satılması hedefleniyor.

KONSEPTLE UYUMLU

Volvo C30 açılı ön farları, alçak ve geniş ön ızgarası ile dinamik ön cephe özelliğini korurken, 2006 başında Detroit Motor Show’da sunulan konsept versiyonuyla uyumlu olarak geliştirilmiş. C30’a hızlı bir görünüm kazandıran farklı jant yuvaları ve eğimli tavana ek olarak ekstrem bot şeklindeki yan camlar ile aracın yandan görünümü daha da geliştirilmiş. Arka destekler güçlü biçimde yuvarlatılaraka stop lambası ve cam arka kapının nal şeklindeki aydınlatma modeli ile vurgulanması sağlanmış. Yeni Volvo C30’un arka kapısının üst kenarındaki spoyler de iki farklı versiyonla tüketicinin beğenisine sunulacak.

Araç geniş baş ve diz mesafesine sahip 2+2 oturma düzenindeki koltuklarıyla dört yetişkine yeterli iç alanı sunuyor. Koltuklar arasındaki geniş mesafe sayesinde ince ve havada asılı gibi duran orta konsol arka camdan rahatça görülebiliyor. Yeni Volvo C30, 100 beygir gücünde 1.6 litre benzinli motor ile 109 beygir gücünde 1.6 litre dizelden; sırasıyla 180 ve 220 beygir güce sahip beş silindir, D5 ve T5 turbo motora kadar geniş motor seçeneği sunuyor. Sedan kardeşi S40’tan 22 santimetre daha kısa olan C30, 425 santimetre ile Volvo modelleri arasında en küçük otomobil olma özelliğini taşıyor.

KÖR NOKTA BİLGİ SİSTEMİ

Güvenlik söz konusu olduğunda Volvo C30’da, sürücünün otomobilin arka kenarlarındaki kör noktada bulunan diğer aracın tanımlanmasına yardımcı olan BLIS (Kör Nokta Bilgi Sistemi) yer alıyor. Cephesi, S40 ve V50 ile aynı yapıya sahip olan C30, yan hava yastıkları ve hava perdesiyle Ani ve Sarsıcı Etkilere Karşı Koruma Sistemi, WHIPS ile Yan Darbelerden Koruma Sistemi bulunan C30, güvenlik donanımı ile dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!