Emrah’ın çığlıkları ailesini kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Emrah’ın çığlıkları ailesini kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 14:12

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Beldesi'nde etkili olan şiddetli lodos, sobalı evlerde büyük tehlike yaratırken, 9 yaşındaki Emrah Aydoğan sabaha karşı uyanıp yoğun dumanı farkedince çığlık attı. Emrah'ın çığlıkları, anne ve babasıyla 3 kardeşinin hayatını kurtardı.

Olay sabaha karşı, Dilovası Turgut Özal Mahallesi Bağdat Caddesi 310 Sokak'ta 6 kişilik Aydoğan Ailesi'nin evinde meydana geldi. Zeki Aydoğan ve eşi Yıldız Aydoğan, yatmadan önce sobaya kömür atıp çocukları 9 yaşındaki Emrah, 8 yaşındaki Şahin, 5 yaşındaki Cebrail ve 4 yaşındaki İsmail ile birlikte uykuya daldı.

Sabaha karşı çıkan şiddetli lodos nedeniyle bacadan atılamayan duman evi kaplamaya başladı. Aile fertleri yavaş yavaş kendinden geçmeye başlarken, durumu farkeden Emrah Aydoğan, uyandığı bir yandan çığlıkar attı, bir yandan anne ve babasını dürterek uyandırmaya çalıştı. Baba Zeki Aydoğan son bir gayretle ayağa kalkarak, Emrah'la birlikte tüm kapı ve penceleri açmayı başardı.

Zeki Aydoğan daha sonra komşulardan yardım isteyerek aile fertleriyle birlikte Gebze Devmlet Hastanesi'ne gitti. Tüm ailenin hayatını Emrah'a borçlu olduğunu belirten Zeki Aydoğan, “Çocuğumun çığlıkları ile uyandığımda yatağımdan kalkmakta zorlanıyorum. Her yerim uyuşmuş haldeydi. Son bir hamleyle kalkıp oğlumla birlikte pencereleri açtık. Çocuğum uyandırmasaydı hepimiz ölecektik” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!