Emniyet'ten kısa film yarışması

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten kısa film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 18:50

Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü, yolcu ve yayaların trafik bilgilerinin arttırılması amacıyla “Trafik Güvenliğine Yönelik Ödüllü Kısa Metrajlı Film Yarışması” düzenleyecek.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre yarışma, jürinin yakınları dışında gerçek veya tüzel kişi ve yaş ayrımı gözetilmeksizin bireysel ya da toplu halde herkesin katılımına açık olacak.Yarışmaya gönderilecek eserlerde, aşırı hız, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, alkollü olarak araç kullanımı, emniyet kemeri kullanımı, kask kullanımı, çocuk oto koltuğu kullanımı ve hatalı sollama gibi konular ele alınabilecek.

Yarışmacılar, eser sınırlaması olmaksızın, yapımı 2009'dan sonra tamamlanmış film veya filmlerle yarışmaya katılabilecek. Hedef kitleye yönelik akılda kalıcı, özgün ve net mesajlar içermesi gereken filmler, jüri tarafından anlatım etkinliği açısından değerlendirilecek.

Yarışmaya gönderilecek filmlerin, jenerik hariç en fazla 2 dakika olması, 35 milimetre, DV, High Definition ve Betacam ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Filmlerin, senaryo, görsel ve işitsel malzemelerinin katılımcı tarafından yaratılmış veya kullanım haklarının katılımcıda olması, daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmamış, telif haklarının satılmamış olması gerekiyor.

Hazırlanan eser, içeriğinde katılımcının adı, soyadı, kimlik numarası, doğum tarihi ve iletişim bilgileri ve yarışma şartlarının kabul edildiğine dair beyanın bulunduğu başvuru dilekçesi ile birlikte 12 Kasım 2010 tarihine kadar posta ile ya da elden Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığına gönderilecek. Bunun yanı sıra eserler, 5 Kasım 2010'a kadar il veya ilçe emniyet müdürlükleri Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri veya Büro Amirliklerine teslim edilebilecek. Bu tarihlerden sonra ulaşan başvurular kabul edilmeyecek.

Yarışmanın sonuçları, 25 Kasım 2010 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının internet sitesinden duyurulacak.Yarışma sonucu birinci olana 15.000, ikinciye 10.000 ve üçüncüye de 5.000 TL ödül verilecek. Ödül töreni 29 Kasım'da Ankara'da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!