Emniyet gazeteciye hâlâ yasak

Güncelleme Tarihi:

Emniyet gazeteciye hâlâ yasak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 01:14

GAZETECİLERİN Emniyet müdürlüklerine girişinin yasaklanmasını yargıya taşıyarak İdare Mahkemesi’nden ‘yürütmenin durdurulması’ kararı alan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Başkanvekili Vahap Munyar ve Genel Sekreter Sibel Güneş’le birlikte İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti.

Haberin Devamı

1 saat süren görüşmeden sonra açıklama yapan Olcayto, şöyle dedi: “Yürütmeyi durdurma kararı henüz Emniyet Müdürlüğü’ne tebliğ edilmemiş. Avukatımızın UYAP’tan aldığı dosyamızı verdik. Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü davanın sonuna yönelik kararı bekliyor. Olumlu bir karar çıkarsa odaların açılması lazım. Son karar yine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün. Ama görünen o ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün emniyet müdürlüklerindeki basın odalarına bakışı pek sıcak değil.”

10 Ocak kutlaması

SİYASİLER, sivil toplum ve basın meslek örgütleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesajlar yayımladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de dün Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ederek, gazetecilerin bayramını kutladı. Çiçek, “Siz olmadan biz olamayız, biz olmadan da siz olamazsınız” dedi. Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret edenler arasında CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay ile BDP’li İdris Baluken de yer aldı. Siyasilerin gündeminde HSYK ve yolsuzluk soruşturmaları vardı. Selahattin SÖNMEZ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!