'Emir'in pasaportları

Güncelleme Tarihi:

Emirin pasaportları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 23:25

İSTANBUL’da, DEAŞ’la bağlantılı Tacik Uygur, Özbek ve Kazak kökenli yabancı uyruklu kişilerin örgüt adına ‘emir’liğini yaptığı belirlenen Tacik Azra kod adlı A.G. tutuklandı.

Haberin Devamı

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısının ertesi günü Tacik Azra kod adını kullanan Özbekistanlı A.G’nin, İstanbul’da yaşayan DEAŞ’lı Tacik, Uygur, Kazak ve Özbek teröristlerin ‘emiri’ olduğu yönünde istihbarat aldı. Ekipler, bir yandan Reina katliamcısını aramaya devam ederken bir yandan da A.K’nın Zeytinburnu’nda gizlendiği evi belirledi. 2 Aralık 2017 günü Özel Harekât Timleri desteğinde eve girildi. A.G ve Z.K, A.A, F.R gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çok sayıda pasaport, askeri kamuflaj malzemeleri ele geçti. Ele geçen pasaportların Suriye’de terör örgütü DEAŞ için savaşmaya gönderilen kişilere ait olduğu belirlendi.

Özbekistanlı A.G.’nin, Orta Asya’dan gelen DEAŞ’lıların İstanbul’daki barınma ihtiyaçlarını karşılayıp Suriye ve Irak’a geçişlerini sağladığı belirlendi. A.G. ve diğer 3 kişi tutuklandı. A.G’nin Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov’la bağlantı olup olmadığıyla ilgili araştırma ise sürüyor.

O ALÇAĞI GÖNDEREN DE HAPİSTE
Bu arada Suriye’de DEAŞ’ın Türklerden oluşturduğu ‘Yaşar’ adlı infaz timinde yer alan ve propaganda videoları ortaya çıkan Talip Akkurt’un bağlantılarını araştıran ekipler, Akkurt’un Şubat 2016’da İstanbul’dan otomobille Gaziantep’e buradan da Suriye’ye geçirildiğini belirledi. Akkurt’un Suriye’ye gönderilmesini organize eden kişi olarak ismine ulaşılan S.B. yakalanarak tutuklandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!