Emine için son umut Lahey’de

Güncelleme Tarihi:

Emine için son umut Lahey’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 00:00

Annesi Fatma Coşkun tarafından yurt dışına kaçırılan Hollanda vatandaşı üç yaşındaki Emine Coşkun’un, Fransa’nın Toulouse şehrinde olduğu belirlendi. Veláyeti elinde bulunduran ve Almanya’da yaşayan baba Mustafa Coşkun, çocuğunu geri alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

Hollanda vatandaşı olan 26 yaşındaki Mustafa Coşkun, 2001 yılında 22 yaşındaki Fatma’yla evlendi. Çiftin, 2002’de Kifayet, 2003’te de Emine adını koydukları iki kızları oldu. Çocuklarını Hollanda’da dünyaya getiren Coşkun çifti, daha sonra Almanya’ya yerleşmeye karar verdi. Ancak çift bir süre sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldı. Kahramanmaraş Aile Mahkemesi, iki çocuğu olan çiftin yeniden biraraya gelmesi için bir yıl süre tanırken, çocukların veláyetini de babaya verdi.

Geçtiğimiz temmuz ayında tatil için Türkiye’ye gelen Fatma Coşkun, aynı dönemde Kahramanmaraş’a gelen kızlarını
/images/100/0x0/55ead4a1f018fbb8f899751b
görebilmek için mahkemeden beş günlük karar aldı. Bu sırada baba Coşkun, şehir dışında olduğu için Kifayet’i teslim edemezken, küçük Emine beş günlüğüne annesine verildi. Anne Coşkun, 29 Temmuz tarihinde mahkemenin verdiği süre dolmasına rağmen Emine’yi babasına geri vermedi. Mahkeme tarafından Fatma ve Emine Coşkun için yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve anne hakkında tutuklama kararı alındı.

Baba Coşkun, yurt dışına çıkış yasağı olmasına rağmen kızının, annesi tarafından Fransa’nın Toulouse şehrine kaçırıldığını fotoğraflarla belirledi. Berlin’de mahkemeye başvuran baba Coşkun, üç yaşındaki Emine’nin kendisine iade edilmesini istedi. Berlin Mahkemesi, konuyu Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Hukuki Veçhelerine Dair Lahey Sözleşmesi kapsamına sokarak, adresi tespit edilen anne Fatma Coşkun’a, Fransa yetkili makamları aracılığıyla ihtarname gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!