Emin Bey'in son projesi ve Feyza

Güncelleme Tarihi:

Emin Beyin son projesi ve Feyza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bugünden itibaren 2 Aralık'a kadar Kerem Görsev AFM Jazz Bar'da çalacak olan DETANT+FEYZA adlı grup Emin Fındıkoğlu'nun bestelerinden ve Feyza'nın seslendireceği standart caz parçalarından oluşan bir repertuvar sunuyor.

DETANT'ın üyeleri özellikle üfleme çalgılarda ülkemizin en seçkin cazcılarından oluşuyor. Bu müzisyenler aynı zamanda Feyza'nın geçen hafta piyasaya çıkan ‘‘I'M New'' adlı albümünde çalmışlar.

DETANT'ı en son Akbank 2000 Caz Festivali bünyesinde İstanbul ve Ankara'da verdiği konserlerle hatırlıyoruz ama grup 1999 yılında CRR'de, İstanbul Caz Festivali'nde ve ODTÜ Caz Günleri'nde de çaldı. Grubun şu andaki kadrosu Feyza (vokal), Emin Fındıkoğlu (piyano), Tuna Ötenel (alto saksofon), Elvan Aracı (trombon), Şenova Ülker (trompet), Hasan Kocamaz (ağız armonikası), Oğuz Büyükberber (bas klarinet), Can Çankaya (trompet), Levent Çoker (bas trombon), Erhan Altay (tenor saksofon), Melik Yirmibir (bas) ve Mehmet İkiz'den (davul) oluşuyor.

Feyza'nın tamamı İngilizce olan ve ülkemizde bir caz şarkıcısı tarafından çıkarılan ilk CD olma özelliğini taşıyan yeni albümü ‘‘I'M New'' Emin Fındıkoğlu'nun prodüktörlüğüyle yapıldı.

AFM Kerem Görsev Jazz Bar, Abdi İpekçi Cad. No: 61 Teşvikiye, Tel: (0212) 231 39 50

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!