Güncelleme Tarihi:
Emekli Sandığı’na bağlı kişiler yani 4C sigortalıları ne zaman emekli olabileceklerini internet üzerinden şifresiz olarak kolay bir şekilde öğrenebilirler. Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim uygulamasına giriş yapmak için ilk olarak yazının sonunda sizlere vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılan sayfada doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi giriniz. 4C’ ye ait hizmetlerinizin başlangıç ve bitiş tarihini giriniz. İşinizden ayrılıp tekrar başlamış iseniz Ekle butonunu kullanarak belirtiniz. Daha sonra 4A ve 4B hizmetleriniz varsa bu hizmetlerinizin de başlangıç ve bitiş tarihlerini giriniz. Bu şekilde hizmet tarihlerinizi girdikten sonra Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim sorusunun yanıtını alabilirsiniz.
https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ Ne zaman emekli olacağınızı bu linkten öğrenebilirsiniz.
SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
SGK’nın internet sayfasında bulunan bu uygulama ile sigortadan emekli olacak kişilerin emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlanmaktadır. Bu uygulamaya giriş için TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe bilgileri ile doğum tarihi bilgileri girilmelidir.
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ emekli maaşı hesaplamak için bu linke tıklayın.
SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA
SGK emekli maaşı sorgulamanızda emekli maaşınızın düşük veyahut yüksek olmasını etkileyen faktörler bulunmaktadır. Bunlar; sigortalı olarak çalışmaya başladığınız işe ilk giriş tarihiniz, ödemiş olduğunuz toplam prim gün sayınız, bu primlerin dönemleri, seviyeleri vb. gibi durumlar emekli maaşınızın düşük ya da yüksek olmasını etkiler. Yine maaşınızı etkileyecek faktörlerden sayılan, kişinin özel sektörde mi yoksa kamu sektöründe mi çalıştığı konusu da önemli bir yer tutmaktadır. SGK emekli maaşı sorgulama yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden kimlik bilgilerinizi girerek kolaylıkla emekli maaşı sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda size bağlanan maaş ve sizden kesilen maaş kesintilerinizi de görebilirsiniz. İşlemlerinizi şifresiz olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi E-Devlet şifresi alarak da 2 yolla gerçekleştirebilirsiniz.
ŞİFRESİZ SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM hizmet sorgulama ekranından sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurunuz. Sizden istenilen bilgiler sırasıyla şöyle olacaktır;
Uyruğunuz,
TC kimlik numaranız,
Nüfusuna kayıtlı olduğunuz il,
Cilt numaranız,
Doğum yılınızdır.
BAĞ-KUR EMEKLİLİK
Erkek çalışanların BAĞ-KUR’dan emekli olabilmeleri için gereken temel şartlar 01.10.1999 tarihinden itibaren 23 yıl sigortalı olarak hizmet vermeleri ve 9000 gün prim gününü doldurmaları gerekmektedir. Bu şartları yerine getirmiş olan çalışan vatandaşlar emekli olabilirler. Kadın çalışanlar için BAĞ-KUR emeklilik şartları erkek çalışanlara göre farklılık göstermektedir. Kadınlar için emekli olma şartları 01.10.1999 tarihinden itibaren 18 yıllık sigortalılık sürelerini doldurmuş olmaları ve 7200 prim gününü doldurmuş olmalarıdır. Yani kadın çalışanlar emekli olabilmek için emeklilik yaşlarını doldurmayı beklemek zorunda değiller.
EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA işleminiz sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında öğrenme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Emekli maaşı sorgulama işleminizi her üç kurum için de iki farklı sistem üzerinden yapabilirsiniz. Dilerseniz emekli maaşı sorgulamanızı şifresiz olarak sadece size ait olan kimlik bilgileri ile dilerseniz de işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.
Emekli maaşınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayabilirsiniz.