Emekli işçiye ‘spazm’ geçirten dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Emekli işçiye ‘spazm’ geçirten dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2010 11:26

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, kimlik bilgilerini kullanarak adına şirket kuran kişilerin, geride 50 bin TL vergi borcu bıraktıklarını duyan işçi emeklisi 66 yaşındaki Ali Gençerli, tansiyonunun yükselmesi sonucu kalp spazmı geçirdi. Vergi dairesi önünde yere yığılan Gençerli, 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bursa'da yaşayan emekli Ali Gençerli, Maliyeden gelen vergi borcu uyarısı üzerine, soluğu Muğla'nın Datça İlçesi'nde aldı. Sabah saatlerinde vergi dairesine gelen Ali Gençerli, Datça'da dondurma ticareti üzerine kurulan bir şirketin sahibi olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Kendisinden, şirkete ait 50 bin TL vergi borcunu ödemesi istenen Gençerli, bir anda fenalaştı. Avukatı ve beraberindekiler evrakları tetkik ederken, Gençerli, sakinleştirilmek üzere bina dışına çıkarıldı. Hükümet binası önündeki banka oturtulan Gençerli'ye bir süre sonra müjdeli haber geldi. Evraklarda sahtekarlık yapıldığının tespit edildiği, TC kimlik numarasında ise bir rakamın tutmadığı kendisine iletilen Gençerli, buna rağmen yaşadığı şoku atlamadı. Gençerli'nin bir anda yere yığılması üzerine 112'ye haber verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen ambulanstaki görevlilerin ilk müdahalesinin ardından Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gençerli'nin kalp spazmı geçirdiği belirlendi. Tedavi altına alınan Ali Gençerli'nin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

‘NÜFUS CÜZDANIMI DA KAYBETMEDİM’

Hastanede kendisine geldikten sonra gerçeği öğrenen Gençerli, rahat bir nefes alırken şunları söyledi:

“Kim ne zaman benim adıma şirket kurmuş haberim yok. 6 Ocak günü vergi dairesinden bir tebliğ alınca, Bursa'dan Datça'ya geldim. Vergi dairesinde, adıma dondurma üzerine iş yapan bir şirket kurulduğundan haberim oldu. Şirketin 2005 yılında kapandığını öğrendim. 50 bin TL vergi borcum olduğu belirtilip, ödenmesi istenince şok geçirdim. Ben hayatımda kredi kartı bile kullanmış biri değilim. Nüfus cüzdanımı da kaybetmedim. Böyle bir olayı nasıl yaptılar anlamak mümkün değil. Verilmiş sadakam varmış ki T.C. kimlik numarası tutmuyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!