Emekli imama PKK propagandası davası

Güncelleme Tarihi:

Emekli imama PKK propagandası davası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 12:59

Diyarbakır'da, emekli imam Mehmet Nuri Tanrıkulu hakkında terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Tanrıkulu'nun DTP'nin İmamlar Konseyi üyesi olduğu, terör örgütü PKK üyesi olan ve güvenlik kuvvetleriyle çeşitli tarihlerde girdikleri silahlı çatışmalarda ölü olarak ele geçirilen “Serxabun” kod adlı Ahmet Okur, “Serkeft” kod adlı Savaş Güneş, “Mahir” kod adlı Fecrettin Eren'in cenaze törenlerine katıldığı ve cenaze töreninde terör örgütünün amacı doğrultusunda yasa dışı sloganlar atıldığı ve örgütü temsilen sözde bez parçalarının asıldığı belirtildi.

Sanığın ayrıca, 24 Ağustos 2007 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesin Uzungeçit kırsalı alanının Kader Tepe mevkisinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen 11 terör örgütü mensubundan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 4 terör örgütü üyesi için 30 Ağustos 2007 tarihinde Huzurevler Mahallesi'ndeki Mekke Camisi altında bulunan yas evinde DTP organizesinde açılan taziyeye katıldığı, burada bölücü ve şiddet içerikli sloganlar atan grup içinde aktif bir şekilde yer alarak terörist cenazelerini sahiplendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede ayrıca, sanığın terör örgütü yanlısı yayın yapan Roj Tv'de yaptığı açıklamada, ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarını kastederek, “şehitler inançları uğruna yaşamlarını yitirenlerdir. Onların felsefelerine, ideolojilerine sahip çıkmalıyız. Onlar mazlum ve ezilen bir halkın şehitleridir” dediği bildirildi.
İddianamede, sanığın Roj Tv'de güvenlik kuvvetleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen terör örgütü mensuplarına “şehit” diyerek onların konumunu yücelttiği, sahiplendiği ve meşruiyet kazandırmaya çalıştığı için Terörle Mücadele Kanunu'nun “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca yargılanması istenildi.

YAZAR UZUN'UN CENAZE TÖRENİNDEN SONRA TUTUKLANDI

Sanık emekli imam Tanrıkulu, Diyarbakır'da yaşamını yitiren yazar Mehmet Uzun için okunan mevlitte, katılanlara Fatiha suresini, “Kürt ve Kürdistan şehitleri” için diyerek okuttuğu için tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Sanık Tanrıkulu'nun 4. Ağır ceza Mahkemesinde yargılanmasına yakında başlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!