Elizabeth Taylor hastaneye kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Elizabeth Taylor hastaneye kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 10:13

Amerikalı aktris Elizabeth Taylor, konjestif kalp yetmezliğinden hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

'MENEKŞE GÖZLÜ GÜZEL'DEN KARELER / FOTO GALERİ

Taylor'un sözcüsü Sally Morrison, 78 yaşındaki Oscar ödüllü aktrisin, birkaç gün önce Cedars-Sinai Tıp Merkezine yatırıldığını, konjestif kalp yetmezliği tedavisi gördüğünü söyledi. Morrison, Taylor'ın ne kadar süre hastanede kalacağının ise henüz bilinmediğini kaydetti.

Taylor'ın konjestif kalp yetmezliği çektiği ilk olarak Kasım 2004'te açıklanmıştı. Taylor'ın hastalığı omurgasındaki çatlaklar ve skolyoz dolayısıyla daha da ağırlaşmıştı.

Ünlü yıldızın geçen Çarşamba gecesi New York'ta bir hayır yemeğine katılması ve ABD eski Başkanı Bill Clinton ve tasarımcı Diane von Furstenberg'le birlikte AIDS araştırmalarına yaptığı katkı için kendisine sunulacak ödülü alacağı açıklanmıştı. Taylor'ın hastalığı dolayısıyla ödülü Elton John aldı.

Haberin Devamı

Taylor daha önce zatürre dolayısıyla 1961'de ve 1990'da iki kez ölümden döndü. 1992'de soluunum yollarıyla ilgili bir başka enfeksiyon dolayısıyla bir süre müşahade altında tutuldu. 1994 ve 1995 yıllarında her iki kalçası da protezlerle değiştirildi.

Ülser, amipli dizanteri, burusit gibi hastalıklarla da boğuşan Taylor'ın 1997'de beyninden bir tümör alındı. Taylor son yıllarda kamuoyu önüne tekerlekli sandalyeyle çıkıyordu.

50'den fazla filmde oynayan Taylor, 1960'ta "Butterfield 8", 1966'da da "Who's Afraid of Virginia Woolf?" filmleriyle Oscar'a layık görüldü.

Ancak ödüllerinden çok yaptığı sekiz evlilikle adından söz ettiren Taylor, bu evliliklerin ikisini Richard Burton'la yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!