’Eliyle gösterdi ben de vurdum’

Güncelleme Tarihi:

’Eliyle gösterdi ben de vurdum’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2008 00:00

Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve Karagümrük Çetesi’nden ayrılan 2 üyesi, faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgi verdi.

’Eliyle gösterdi ben de vurdum’
Ekipler, 7 ay önce çete elemanlarını telefon takibine aldı. Cezaevindeki Nuri ve Vedat Ergin’in talimatıyla ağabeyleri Nejat ve Zeynel Ergin’in çetenin faaliyetlerini devam ettirdiği belirlendi. 2006’da bir kişinin evine tehditle el koydukları, 2007’de bir kişiyi tehdit etikleri, bir kişiyi yaraladıkları, bir kişinin ölüm tehdidiyle parasının aldıkları saptandı. Karagümrük Çetesi’nin cezaevinde bulunan bir tetikçisi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yazdığı itiraf mektubuyla, Kartal’da 2 kişiyi öldürdüğünü, öldürdüğü kişileri de bir kadının kendisine gösterdiğini belirtti.

İTİRAFTAN ÇIKTI İtiraf üzerine savcılığın sorguladığı tetikçi, kocası Tevfik Ağansoy’un ölüm emrini veren Alaattin Çakıcı’dan intikam almak isteyen Hülya Ağansoy’un, Kartal’da kendisine eliyle gösterdiği Çakıcı’nın iki adamını öldürdüğünü söyledi. Çeteyle ilgili yapılan tespitlerin ardından 15 Ocak’ta sabah erken saatlerde 23 adrese Özel Harekát Timleri’nin de katılımıyla ’Çamur’ adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Nejat, Zeynel, Soner Ergin kardeşler ile Nuri Ergin’in oğlu Nurettin Ergin’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan Hülya Ağansoy’un da aralarında bulunduğu 6 kişi savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye sevke edilen, Nejat, Zeynel ve Şebnem Ergin ise serbest bırakılırken, Nurettin Ergin, Soner Ergin, Can Özdemir, Hakan Yontar, Yasin Açıkgöz ve Fatih Akman tutuklandı. Nurettin Ergin, cezaevine götürülürken, "Bizi yıldıramazlar" diye bağırdı. Hülya Ağansoy’un, öldürülmesi için gösterdiği adamalarının Yüksel Yılmaz ve Kemal Sapçı, tetikçinin ise Karagümrük Çetesi’nden Ahmet Ergüder olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!