Elif'in böbrekleri Sevda'ya hayat verdi

Güncelleme Tarihi:

Elifin böbrekleri Sevdaya hayat verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 11:55

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 3 yaşındaki Elif Taşkın'ın iki böbreği birden, iki kız kardeşiyle birlikte böbrek bekleyen 16 yaşındaki Sevda Gürkan'a başarıyla nakledildi.

Daha önce Gürkan'ın annesi Asiye Gürkan, diyalize giren 3 kızına da böbreklerini vermek istemiş, ancak yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları organ nakline engel olmuştu.

Elif Taşkın'ın organları, ailesi tarafından bağışlanınca, harekete geçen organ nakli ekibi, Alanya'da yaşayan Durali- Asiye Gürkan çiftinin hepsi böbrek hastası 3 kızından ortancası Sevda Gürkan'ın yapılan testlerle uygunluğunu belirledi. Hemen ardından da Elif'in her iki böbreği, dün gece aynı anda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nde nakledildi. Sevda, iki saat 15 dakika süren operasyondan sonra yaşama yeniden tutundu.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki Yrd. Doç. Dr. Alihan Gürkan, operasyonunun çok başarılı geçtiğini açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Gürkan, periton diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Sevda Gürkan'ın bundan sonra arkadaşları gibi normal yaşam sürdüreceğini söyledi.

Ölümüyle ailesini üzen ancak organlarıyla hayat veren Elif'in kalbi ise Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, karaciğeri Başkent Üniversitesi Hastanesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Kumluca'da yaşayan Nurcan- Özgür Taşkın çifti, minik yavruları Elif'in organları ile 3 kişinin hayata tutunacağını bilmenin acılarını hafiflettiğini söyledi. Kumluca'da çiftçi olan baba Özgür Taşkın, “Üzüntümüzün tarifi mümkün değil ancak, minik yavrumuzun organları toprak olmayıp insanlara can verdiği için seviniyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!