Elektriği ve suyu olmayan evde yaşam mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Elektriği ve suyu olmayan evde yaşam mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2009 13:54

Gaziantep'te, tek odalı, sobasız, elektriği ve suyu bulunmayan evde yaşam mücadelesi veren 3 çocuklu aile yardım bekliyor.

İnönü Caddesi Daracık Sokak'ta tek odalı kiralık evde oturan akli dengesi bozuk anne Cemile Yıldırım (38), eşi Cemil, çocukları Celal (12), Hayriye (8) ve Mehmet Ali Yıldırım (10), zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Kardeşi, yengesi ve yeğenlerinin 1 yıldır kira ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından çıkarılmak istendiğini belirten amca Celal Yıldırım, ailenin zor durumda olduğunu, yardım gelmediği takdirde çocukların ağır hastalığa yakalanabileceğini söyledi.

Kardeşi Cemil'in 1 yıldır işsiz olduğunu, çalıştığı zamanlarda bile çocuklarına bakmadığını ifade eden Celal Yıldırım, “Yengemin akli dengesi bozuk. Çocuklarına zar zor bakabiliyor. Ben lokantada çalışıyorum. Onlara bakmaya çalışıyorum ancak günde 40 YTL yevmiye alıyorum. Benim de evim kira, çocuklarım var, onlara bakmakta güçlük çekiyorum. Bu çocuklar tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.
Kardeşi faturaları ödeyemediği için evin elektriğinin 1 yıldır kesik olduğunu belirten Yıldırım, “Aynı şekilde su parası da ödeyemediklerinden belediye sularını kesmiş durumda. Evin üstü damlıyor, çocuklar dondurucu soğuklarda akşama kadar battaniyelerin altında aç ve susuz, benim akşam iş yerimden getireceğim yemek artıklarını bekliyor” diye konuştu.

12 yaşındaki Celal Yıldırım da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile hayırsever iş adamlarından yardım beklediklerini söyledi.

Yoksulluk nedeniyle okula gidemediklerini, sıcak bir ev hayali kurduklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hava sıcaklığı eksilerde. Dışarıda kar yağıyor. Kardeşlerimle battaniyenin altında ısınmaya çalışıyoruz. Üstümüzde yok, başımızda yok, su yok yıkanamıyoruz. Başbakanımız, valimiz, belediye başkanımız bize yardım elini uzatsın. Bize sıcak bir yuva sağlasın. Ben 2 yıldır, kardeşlerim de 1 yıldır okula gidemiyor. Diğer yaşıtlarımız gibi okula gitmek istiyoruz.”

Kira veremedikleri için ev sahibinin kendilerini evden çıkarmak istediğini belirten Celal Yıldırım, şunları kaydetti:

“Babamın mesleği lokantacılık. Babama bir iş verilirse çalışır bize bakar. Yaşamımızı insanca sürdürebileceğimiz küçük sobalı bir ev, sıcak bir kap çorba verilse başka bir şey istemiyoruz. Dondurucu kış soğuklarında susuz bir şekilde battaniyenin altında oturuyoruz. Uzun süredir banyo yapmadık. Hayırseverlerden bize yardım eli uzatmalarını bekliyoruz.”

Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin dramından yeni haberdar olduklarını, özel bir ekip göndererek durumu yerinde inceleyeceklerini belirterek, “Aileye her türlü yardımda bulunacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!