El konulan kasetler baskın gününe ait değil

Güncelleme Tarihi:

El konulan kasetler baskın gününe ait değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 16:01

GENÇ Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın 21 adamıyla birlikte, TMSF tarafından el konulan Pamukova İlçesi'ne bağlı Bakacak Köyü’ndeki çiftliği bastıkları iddiasıyla açılan davada 1 yıldan bu yana çözümü beklenen güvenlik kamerası kayıtlarının baskınla ilgili olmadığı, görevlilerin iki gün sonraya ait kasetlere el konulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edilen davaya TMSF avukatı Vural Doğan ile sanık avukatları Emin Ferhat Ünalan ile Hayriye Koç katıldı. Duruşmada yaklaşık 1 yıldan bu yana çözümü sorun olan ve son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Krimanal Dairesi'ne gönderilen çiftlikteki güvenlik kamera kayıtlarının çözümüyle ilgili gelen rapor okundu. Bu arada Cem Uzan ve adamlarının çiftlik baskının olduğu 13 Kasım 2004 tarihine ait çiftlikteki güvenlik kamera kayıtlarının olmadığı, TMSF'nin 2 gün sonrası olan 15 Kasım 2004 tarihli güvenlik kamerası kayıtlarına el koyduğu ve Cumhuriyet Savcılığı'na da bunların verildiği belirlendi. Jandarma Komutanlığı'nda görevli ses ve görüntü inceleme uzmanı Serkan Erdem ile yardımcısı Murat Akbulut tarafından mahkemeye gönderilen yazıda şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Görüntü çözünürlüğünün düşük olması, çekim mesafelerinin uzak olması, kameranın kaydettiği saniye başına düşen frame (kare) sayısının düşük olmasından dolayı kayıt duyarlılığının az olması ve güvenlik kayıt sisteminin görüntüde gürültü oluşturulması nedeniyle şahıs ve araçların tespitine yönelik gerekli detayı elde etmek teknik olarak mümkün değildir. Sonuç olarak görüntülerde şahıs ve araçların tespitine yönelik gerekli detayı elde etmek teknik olarak mümkün degildir. Şahıs ve araçların yer aldığı iyileştirilen görüntüler DVD-R'e kaydedilerek gönderilmiştir.”

Duruşma DVD formatında gönderilen güvenlik kamera kayıtlarının mahkeme heyeti incelenmesi için ertelendi.

2 AYRI KASET VAR

Cem Uzan ve 21 adamının 13 Kasım 2004 tarihinde yaptıkları çiftlik baskını ardından TMSF tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na biri 32, diğeri 42 dakika olmak üzere iki VHS kaset teslim edildi. Bu kasetlerin 19 Kasım 2004 tarihinde yapılan çözümünde görüntülerin 15 Kasım 2004 gününe ait olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Savcısı ilkay Günder ve 3 polis memuru tarafından yapılan kamera kaydı çözümüyle ilgili olarak yapılan tutanakta da, güvenlik kamerası ile çekilerek kaydedilen video kasetinin çözümünde 15 Kasım 2004 gününe ait 54'üncü saniyeden başlayan kasetteki görüntülerin net olarak görülmediği ve çok karlı devam ettiği belirtiliyor. Görüntülerin 13'üncü dakika 50'nci saniyesinde çiftliğe beyaz renkli bir minübüsün giriş yaptığı içerisinin kasetin görüntüsünün karıncalı olduğundan görülemediği belirtiliyor. Tutanakta, kasetteki çekimlerin orjinal olduğu ve herhangi bir silinmeye ratlanmadığı vurgulandı. Dava kanıkların incelenmesi amacıyla ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!