Ekşi Sözlük artık 'engelsiz'

Güncelleme Tarihi:

Ekşi Sözlük artık engelsiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 14:55

Ekşi Sözlük adlı internet sitesine 'esrar' başlığı altında yayınlanan iki yazı nedeniyle konulan engelleme kararı İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

Haberin Devamı

İnternette çok sayıda katılımcının yazılarınan oluşan Ekşi Sözlük sitesinin avukatı Başak Purut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin aynı gün içerisinde incelemesini tamamlayarak yapılan itirazı haklı ve yerinde bulduğunu, 2006/908 sayılı Müteferrik kararıyla söz konusu engelleme kararının kaldırılmasına karar verildiğini bu kararın da Söz konusu karar Türk Telekom A.Ş.’ ye tebliğ edilmek üzere 30/05/2006 tarihi itibariyle işleme alındığını belirtti.

Sitede "esrar" başlığı altında yayınlaan iki yazının 'gençleri esrar kullanmaya özendirici' nitelikte bulunması üzerine Ekşi Sözlük'ün adreslerinden biri olan http://sozluk.sourtimes.org  üzerinden erişim Savcılık talebi üzerine Türk Telekom tarafından engellenmişti.

Haberin Devamı

Bu engelleme kararı nedeniyle siteye bu adresten girmeye çalıyan Türk Telekom ADSL kullanıcıları “Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir” uyarısıyla karşılaşmıştı.

Yapılan itirazları değerlendiren İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi aynı gün içerisinde incelemesini yaparak itirazı haklı buldu ve 2006/908 sayılı Müteferrik kararıyla söz konusu engelleme kararının kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme kararında, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce sakıncalı bulunan yazılardan birinin ironi içerdiğini ve “aslında esrar maddesinin sanılandan daha kötü olduğu anlatılmaya çalışmış” olduğunu da belirtti.

Ayrıca mahkeme tarafından "web sitesinde yayınlanan bir yazı nedeniyle sitenin tümünün Türkiye’ye erişiminin engellenmesine karar verilmesi” nin çeşitli nedenlerle yanlış olduğuna da karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!