Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı varmış

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı varmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 08:10

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeliği’nden 5 Ekim’de yaptığı yazılı açıklamayla istifa eden ancak gazetedeki köşe yazılarına devam eden Ekrem Dumanlı hakkında 18 Eylül’de yakalama kararı alındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kamuoyunda ‘Selam Tevhid’ olarak bilinen ‘Kudüs Terör Örgütü’ne kumpas’ iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, 18 Eylül’de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyla Dumanlı’nın yakalanarak gözaltına alınmasını istedi.

Fidan’ın yazısında, “Sözde ‘Kudüs Ordusu Terör Örgütü’” soruşturması olarak bilinen soruşturma kapsamında çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen, gazeteci-yazar, işadamı, devletin üst kurumlarında çalışan görevliler, danışmanlar, vakıf başkanları ve üyeleri hakkında usulsüz soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Dumanlı’nın, bu soruşturma kapsamında ‘silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘siyasi ve askeri casusluk’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ‘FETÖ/PDY Terör Örgütü’ Lideri Fethullah Gülen’in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu tespit edilen Dumanlı’nın ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘suç işlemek amacıyla, silahlı örgüt kurmak veya yönetmek’ suçlarından yakalanarak gözaltına alınmasına karar verildiği belirtildi. Ekrem Dumanlı, ‘Tahşiye örgütüne kumpas’ iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmanın da şüphelileri arasında yer alıyor. 

122 kişi hakkında iddianame

‘Selam Tevhid’ olarak bilinen “Kudüs Ordusu Terör Örgütü”ne kumpas iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında firari şüpheliler Fethullah Gülen ve Emre Uslu’nun da aralarında bulunduğu 50’si tutuklu 122 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ekrem Dumanlı ile soruşturma kapsamında tutuklanan Gültekin Avcı dahil bazı şüpheliler yönünden ise soruşturma devam ediyor. Dumanlı’yla aynı tarihte, 18 Eylül 2015 günü yakalanarak gözaltına alınmasına karar verilen Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı ise 20 Eylül 2015’te ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ ve ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi ve askeri casusluk için temin etme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

TAHŞİYE ÖRGÜTÜNE KUMPAS’IN DA ŞÜPHELİSİ 

Ekrem Dumanlı, “Tahşiye örgütüne” kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmanın da şüphelileri arasında yer alıyor. Tahşiye örgütüne kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da arasında bulunduğu 32 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı.

“Tahşiye örgütüne” kumpas iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 14 Aralık 2014’de gözaltına alınan ve tutuklanma talebi ile sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Dumanlı’nın da arasında bulunduğu bazı şüpheliler yönünden dosya ayrılarak soruşturmaya devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!