Ekmek paramız için gittiler

Güncelleme Tarihi:

Ekmek paramız için gittiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 00:00

Libya’da kurşunlanarak yaşamını yitiren vinç operatörü Yunus Emre Çelik ve kalp krizi sonucu ölen Şaban Durmuş, dün Trabzon ve Kırşehir’de düzenlenen cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ekmek paramız için gittiler
Trabzon’a önceki geceyarısı getirilen Yunus Emre Çelik’in (27) cesedine Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Otopside, kurşunun Yunus Emre Çelik’in sırtından girdiği ve boynundan çıktığı belirlendi. Yomra’nın Oymalıtepe Beldesi’ndeki babasının evine getirilen Yunus Emre Çelik’in cenazesi, evin üst katında inşaatı süren daireye, ağıtlarla çıkarıldı. Çelik’in iki sağlık görevlisinin yardımıyla ayakta duran annesi Sevim Çelik, tabutun başına gelerek, “Emre’m, kalk konuş benimle. Yaralarını göster bana oğlum” diye ağladı. Çelik’in babası İsmail Çelik de “dayanamıyorum” diyerek gözyaşı döktü. Çelik’in yakınları, tabutunun çıkarıldığı daireyi bitirebilmek için Libya’ya gittiği ve annesine, “Libya’da para biriktirip bu daireyi bitireceğim ve evlenip burada oturacağım” dediğini anlattılar.
Limanda feribotu beklerken kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren inşaat işçisi Şaban Durmuş’un (46) cenazesi dini tören öncesi Sarıuşağı Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Bu sırada Durmuş’un eşi Sevil Durmuş (45), çocukları Gamze (14), Gül (15) ve Rıza (17) ile koltuk değnekleriyle sandalyede oturan babası Rıza Durmuş feryat edip, ağladılar.

Onsuz ne yaparız

Haberin Devamı

Şaban Durmuş’un Kaman Merkez Camisi’ndeki cenaze törenine kent yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 1000’e yakın kişi katıldı. Durmuş, Müderris Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sevil Durmuş, “20 gün önce ekmek paramız için Libya’ya uğurlamıştık. Kendisiyle en son 15 Şubat Salı günü konuştuğumuzda, ’Beni merak etmeyin, iyiyim, anneme selam söyleyin’ dedi. Olaylar çıktıktan sona kendisine bir daha ulaşamadık. Bir süre sonra gelen ölüm haberi, çocuklarını öksüz bıraktı. Onsuz bir ne yaparız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!