Ekmeğin kıtırı kanser nedeni

Güncelleme Tarihi:

Ekmeğin kıtırı kanser nedeni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 00:50

Aabant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barbaros Özer, 2002 yılında akrilamid adı verilen kanserojenik riski yüksek bir kimyasal bileşiğin varlığının ortaya çıktığını belirtti.

Özer, “Kimyasal bileşiğin varlığı önemli ve acil önlem alınması gereken bir sorun olarak değerlendirilmektedir.”
Bebek mamasına da dikkat
“Yüksek ısıl işlem sonunda et, süt ve unlu ürünlerde oluşan akrilamid bileşiklerinin olumsuz etkilerini azaltabilmek için çalışmalar yoğun olarak yürütülmektedir. Bu noktada alınması gereken birincil önlemler arasında kararmaya yüz tutan gıdaların ekmeğin kıtır kısmı, mangalda çok pişmiş et, uzun süreli yüksek ısıl işlem uygulanmış süt tozu ve bebek mamalarının tüketiminden kaçınılması gerekmektedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!