Ek tercih öncesi YKS boş kontenjan bilgileri ve kılavuz detayları uyarısı! ÖSYM duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Ek tercih öncesi YKS boş kontenjan bilgileri ve kılavuz detayları uyarısı ÖSYM duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2019 09:26

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek yerleştirme süreci ÖSYM tarafından başlatıldı. Üniversitelerin boş kontenjanlar ve tercih kılavuzu bilgilerine göre yapılacak olan ek tercih işlemi, T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacak. Peki, YKS ek yerleştirmeleri ne zamana kadar, nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

YKS ek tercihleri bugün itibariyle alınmaya başlandı. ÖSYM'nin yayımladığı bilgilere göre boş kontenjanlar ve tercih kılavuzu incelenerek gerçekleştirilmesi gereken işlemler, 11 Eylül tarihine kadar devam edecek. Peki, YKS ek tercihleri için hangi aşamalar dikkate alınacak? İşte, tercih süreci hakkında bazı bilgiler

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU YAYIMLANDI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuru ile YKS ek yerleştirme kılavuzunun yayımlandığını açıklayan ÖSYM, boş kontenjan bilgilerinin buradan öğrenilmesi ve tercih listesinin buna göre biçimlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar ön lisans programlarını; AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar ise kılavuzdaki tablolarda belirtilen lisans programlarını tercih edebilecek.

Haberin Devamı

Tercihlerin listesinin tamamıyla doldurulmasına ise gerek duyulmayacak. Adaylar, isterlerse sadece tek program yazarak da tercihlerini gerçekleştirebilecek. 

Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız durumda tercih ettiğiniz programı kazansanız bile yerleştirilmeyeceğiniz için koşulları mutlaka inceleyiniz. 

Adayın tercihlerini tamamlamadan önce kendisine şu soruları yöneltmesi sağlıklı bir tercih dönemi için önem arz edecek;

Listenizdeki programların bu kılavuzda "bakınız/koşullar" olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz?
Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı?
Listenize yazdığınız programların kodunu ve adını bir kez daha kontrol ediniz?
Listenizdeki programların sırası, gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz?
Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?

Tüm bunları göz önünde bulundurduysanız tercih sürecinizi tamamlayabilirsiniz.

ÜNİVERSİTELERE KAYIT NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!