Ehliyet satan sahte başkomiser yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet satan sahte başkomiser yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 14:36

İSTANBUL’da kendisini başkomiser olarak tanıtarak 500 lira karşılığında sahte ehliyet dağıtan Levent K. (35), gözaltına alındı.

Muş'ta uygulama yapan trafik polisleri kontrolden geçirdikleri S.C.'nin (45) ehliyetinin sahte olduğunu fark etti. Gözaltına alınan S.C. poliste verdiği ifadesinde ehliyetin sahte olduğunu bilmediğini kursa gittiğini söyledi. S.C., emniyet müdürlüğüne hiç uğraşmadan kendisini Başkomiser Levent K. diye tanıtan kişiye 500 lira para verdiğini ve aynı kişiden 3 gün sonra İstanbul'da ehliyeti aldığını belirtti.

Muş Cumhuriyet Savcılığı, İstanbul polisi ile irtibata geçerek bu kişinin bulunması istedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan bir çok Levent K. olduğu belirlenince S.C., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırıldı. S.C.'ye ismi Levent K. olan rütbeli-rütbesiz bir çok polisin fotoğrafları gösterildi. Kimseye teşhis edemeyen S.C.'ye sabıkalılar albümü de gösterildi.

S.C. daha önce de sahtecilik suçundan gözaltına alınan Levent K.’yı kendisine ehliyet satan kişi olarak fotoğraflardan teşhis etti. Levent K. gözaltına alındı. Levent K.'nın evinde yapılan aramada kuru sıkı tabanca, kelefçe, polis rozeti ve polis kimliği ele geçirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Levent K., unvan gaspı ve sahte belge hazırlamak suçlarından mahkemeye sevk edildi. Yetkililer Levent K.’nın başka kişileride aynı şekilde dolandırmış olma ihtimaline karşılık soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!